Cast aangekondigd voor Amazon Studios’ The Lord of the Rings serie

Volgens Variety zijn Tom Budge, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Ismael Cruz Córdova, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith en Charlie Vickers toegevoegd aan de cast van Amazon’s The Lord of the Rings serie.

De cast voegt zich bij de eerder aangekondigde sterren Joseph Mawle (Game of Thrones), Maxim Baldry (Years and Years), Markella Kavenagh, Ema Horvath en Morfydd Clark (Saint Maud), die de rol van een jonge Galadriel zal spelen.

De televisie adaptatie speelt zich af op Midden-aarde en onderzoekt nieuwe verhaallijnen voorafgaand aan J.R.R. Tolkien’s The Fellowship of the Ring. Verdere details over het plot van de serie worden nog steeds geheim gehouden. De productie begint in 2020 en wordt opgenomen in Nieuw-Zeeland, op dezelfde locatie als de filmfranchise.

De langverwachte The Lord of the Rings serie speelt zich af in het Second Age. Dat plaatst ongeveer 3000 jaar geschiedenis tussen de serie en het begin van The Lord of the Rings. Peter Jackson‘s The Fellowship of the Ring begon bij het einde van het tweede tijdperk, toen de laatste alliantie van elfen en mannen de strijdkrachten van Sauron confronteerde. Het tweede tijdperk besloeg bijna 3.441 jaar en het begon na de verbanning van Morgoth, de duistere heer voor Sauron. Er is in die tijd veel potentieel voor verhalen, waaronder de opkomst van Sauron, het creëren van de One Ring en de opkomst van de Ringwraiths.

J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom, The Orphanage, The Impossible) zal de eerste twee afleveringen regisseren en ook uitvoerend produceren naast zijn producerende partner Belén Atienza. JD Payne en Patrick McKay zijn showrunners en uitvoerend producenten.