Catherine Zeta-Jones hoofdrol in Disney Plus serie National Treasure

Disney Plus heeft officieel aangekondigd dat Oscar-winnares Catherine Zeta-Jones een hoofdrol zal spelen in de National Treasure serie tegenover nieuwkomer Lisette Alexis. Zeta-Jones speelt de rol van Billie, een stoere miljardair, antiquiteitenexpert op de zwarte markt en schattenjager, die volgens haar eigen code leeft. De volledige karakterbeschrijving leest:

“She transformed herself from a penniless orphan to a shrewd, stylish businesswoman and adventurer. Billie’s used to getting what she wants—and she wants the Pan-American treasure. But not just for the money. This treasure has deeper stakes for her.”

Naast Zeta-Jones en Alexis zijn er rollen voor Zuri Reed (Flatbush Misdemeanors) als Tasha, Lyndon Smith (Parenthood) als FBI-agent Ross, Jake Austin Walker (DC’s Stargirl) als Liam, Antonio Cipriano (Jagged Little Pill) als Oren, en Jordan Rodrigues ( Light as a Feather) als Ethan.

Het project van filmproducent Jerry Bruckheimer is een nieuwe vertelling van de National Treasure-franchise met Nicolas Cage. Het project wordt nu geleid door een 20-jarige Latina genaamd Jess Morales. Bovendien heeft Queen of Katwe-regisseur Mira Nair getekend om de serie te regisseren op basis van een script geschreven door originele filmschrijvers Marianne en Cormac Wibberley.

De National Treasure-serie zal actuele kwesties als identiteit, gemeenschap, historisch auteurschap en patriottisme onderzoeken. Dit alles vanuit het standpunt van Jess Morales, een twintigjarige DREAMer die, met haar diverse groep vrienden, op pad gaat naar het avontuur van je leven om haar mysterieuze familiegeschiedenis te ontdekken en verloren schatten terug te vinden.

Het project is afkomstig van de originele filmproducent Jerry Bruckheimer en de Wibberleys, die allemaal als uitvoerende producenten dienen. Het wordt geproduceerd door Jerry Bruckheimer Television met ABC Signature als studio.

De ontwikkeling van de National Treasure serie verliep parallel aan de derde film in de franchise van Jon Turteltaub met in de hoofdrol Cage, wie eerder al interesse getoond had om terug te keren. De meest recente update over het project was vorig jaar, toen Bruckheimer bevestigde dat de derde film nog in ontwikkeling is en het script nog in ontwikkeling is.

Catherine Zeta-Jones in National Treasure 

National Treasure, met in de hoofdrol Oscar-winnaar Nicolas Cage (Leaving Las Vegas, The Rock) en Diane Kruger (In the Fade, Inglourious Basterds), werd uitgebracht in 2004 en verdiende $347 miljoen aan de wereldwijde box office. De opvolger, National Treasure: Book of Secrets, verdiende wereldwijd $457 miljoen extra voor Disney.

Het verhaal eindigde met National Treasure: Book of Secrets nadat schatzoeker Ben Gates (Nicolas Cage) een opwindende, actievolle nieuwe wereldwijde zoektocht had om verborgen geschiedenis en schatten bloot te leggen. Wanneer een ontbrekende pagina uit het dagboek van John Wilkes Booth verschijnt, wordt Ben’s overgrootvader plotseling betrokken als een belangrijke samenzweerder bij de dood van Abraham Lincoln. Vastbesloten om de onschuld van zijn voorouder te bewijzen, volgt Ben een internationale reeks aanwijzingen die hem meeneemt van Parijs naar Londen en uiteindelijk terug naar Amerika. Deze reis leidt Ben en zijn crew niet alleen tot verrassende onthullingen, maar ook op het spoor van ‘s werelds meest gekoesterde geheimen. De film had ook rollen voor Justin Bartha, Jon Voight, Ed Harris, Harvey Keitel en Helen Mirren.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter