CBS werkt aan Amerikaanse remake van Israëlische serie Shtisel

CBS Studios heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een Amerikaanse remake van het populaire door Netflix gedistribueerde Israëlische drama Shtisel. De Amerikaanse remake wordt geschreven door Insatiable bedenker en Dexter schrijver Lauren Gussis, en geregisseerd door Oscar-winnaar Kenneth Lonergan. Dit meldt Deadline.

De site zei dat de serie wordt beschreven als een moderne kijk op Romeo en Julia en zich zal concentreren op een “ultra-progressive, over-achieving secular 18-year-old young woman on the verge of personal freedom, and the strictly observant Orthodox young man to whom she is powerfully drawn—so powerfully that she is willing to uproot her entire life to be with him.”

De remake zal naar verluidt binnenkort worden verkocht aan potentiële kopers. Fremantle is de co-studio. De bewerking Shtisel wordt een tv-regiedebuut voor Lonergan, die tot dusver alleen films heeft geregisseerd die hij zelf heeft geschreven. De filmmaker voelde zich aangetrokken tot de verhaallijn en sloot zich na vele gesprekken met Gussis en verschillende rabbijnen aan bij het project.

Shtisel remake

In 2013 werd de serie voor het eerst op de Israëlische yes-tv uitgezonden. Door deze serie kreeg de seculiere bevolking van Israël een uniek inkijkje in een familiedrama dat zich afspeelt in de gesloten orthodox-Joodse wereld in Israël. In de serie woont een Haredi-familie in een ultra-orthodoxe wijk van Jeruzalem en moet zien om te gaan met liefde, verlies en dagelijkse sleur.

De serie volgt het leven van Shulem Shtisel (Dov Glickman), de Shtisel-patriarch en een rabbi bij de lokale yeshiva, evenals die van de andere leden van zijn familie. Shtisel speelt zich af in een religieuze, internetvrije buurt. De gemeenschap volgt strikte haredi-gewoonten en het overtreden van de normen veroorzaakt vaak chaos binnen het gezin. De personages die meer openstaan ​​voor een seculiere levensstijl weerspiegelen Geula’s gematigdheid in vergelijking met hun buren in Mea She’arim, de aangrenzende gemeenschap die bekend staat om religieus extremisme.

De bedenkers en schrijvers van de serie zijn Ori Elon en Yehonatan Indursky.

De hoofdrollen worden gespeeld door Dov Glickman, Michael Aloni, Neta Riskin, Shira Haas, Sasson Gabai, Hadas Yaron, Eliana Shechter, Zohar Strauss, Ayelet Zurer.

Het derde seizoen zal vanaf donderdag 25 maart op Netflix te zien zijn.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter