CBS werkt aan gelimiteerde CSI revival serie

CBS werkt aan een CSI revival serie ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van de franchise. Dat meldt Deadline. Volgens bronnen zou de revival de vorm aannemen van een beperkte serie van Elementary schrijver Jason Tracey, CBS TV Studios en Jerry Bruckheimer TV.

Het idee is dat een nieuwe serie zich afspeelt in Las Vegas en een vervolg is op CSI: Crime Scene Investigation. De hoop is dat de nieuwe incarnatie rollen heeft voor de originele castleden. Zo zouden William Petersen en Jorja Fox zijn benaderd, maar er zijn geen formele aanbiedingen gedaan.

Bronnen benadrukken dat er nog geen deals zijn gesloten voor de mogelijke CSI revival en dat het project zich nog in een vroeg stadium bevindt en mogelijk niet binnen een redelijk financieel kader samenkomt. Vertegenwoordigers voor CBS en CBS TV Studios hebben nog niet gereageerd.

CSI: Crime Scene Investigation volgde een team van crime-scene-onderzoekers voor de politie van Las Vegas terwijl ze fysiek bewijs gebruikten om moorden op te lossen.  De serie had hoofdrollen voor William Petersen (Gil Grissom), Marg Helgenberger (Catherine Willows), Jorja Fox (Sara Sidle), George Eads (Nick Stokes), Jon Wellner (Henry Andrews), David Berman (David Phillips), Paul Guilfoyle (Jim Brass), Wallace Langham (David Hodges), Elisabeth Harnois (Morgan Brody), Robert David Hall (Dr. Al Robbins), Eric Szmanda (Greg Sanders) en Ted Danson (D.B. Russell) en Laurence Fishburne.

CSI werd vanaf 2000 gemaakt door CBS, met Anthony E. Zuiker als producer en originele schrijver. De serie wordt geproduceerd door Jerry Bruckheimer, Carol Mendelsohn, Ann Donahue, Jonathan Littman, en Petersen. CSI: Crime Scene Investigation stopte na 15 seizoenen in 2015 en lanceerde een franchise van $1 miljard dat vier series besloeg; CSI en spin-offs CSI: Miami, CSI: New York en CSI: Cyber.