Chip ‘n Dale: Rescue Rangers regisseur over Ugly Sonic cameo

Chip ‘n Dale: Rescue Rangers regisseur Akiva Schaffer bespreekt het uiterlijk van Ugly Sonic in de nieuwe originele Disney Plus film, die vanaf 20 met te zien is. Chip ‘n Dale: Rescue Rangers (in het Nederlands Knabbel en Babbel: Rescue Rangers) is gebaseerd op de grondeekhoorns personages gemaakt in 1943 en de daaropvolgende geanimeerde televisieserie met dezelfde naam. De film fungeert als een meta live-action/animatie hybride reboot. John Mulaney en Andy Samberg leiden de stemmencast als respectievelijk Chip en Dale, samen met Will Arnett, Eric Bana, Keegan-Michael Key, Seth Rogen, J.K. Simmons en KiKi Layne in bijrollen.

De nieuwe Chip ‘n Dale film is geschreven door Dan Gregor en Doug Maud. Jarenlang had het scenarioschrijversduo zich een Who Framed Roger Rabbit-achtige kijk op het project voorgesteld, waarin de geanimeerde aardeekhoorns in de echte wereld leven als acteurs die terugkijken op hun gloriedagen als sterren van de geliefde tv-serie Rescue Rangers van de jaren tachtig. Het project kwijnde jarenlang weg in ontwikkeling totdat Schaffer in 2019 aan boord kwam als regisseur, die ook het script herschreef met een heleboel geanimeerde cross-overs, waaronder cameo’s van Cats, My Little Pony en Ugly Sonic. Ugly Sonic staat erom bekend dat hij voorafgaand aan zijn live-actiondebuut opnieuw is geanimeerd. Na online commotie rond de eerste Sonic the Hedgehog trailer, gingen de filmmakers terug naar de tekentafel en veranderde Sonic’s uiterlijk volledig.

Tijdens een interview met Decider sprak Schaffer over het uiterlijk van Ugly Sonic, die een relatief belangrijke rol speelt. De regisseur werd specifiek gevraagd of hij met Sonic the Hedgehog-regisseur Jeff Fowler over de cameo sprak. Hoewel Schaffer de vraag om juridische redenen niet wilde beantwoorden en gaf hij toe de eerste film 20 keer te hebben gezien. Lees hieronder zijn volledige reactie:

“I have two kids who are 9 and 11, I’ve seen that Sonic movie 20 times, and I love it. And I tell Ben Schwartz about it—I text him pictures that I’m watching it, like, every other time. I love the Sonic movie and I’m very excited to see the second one. I didn’t get to because I was finishing this but I do. Most of the things we were “making fun of,” I actually love. In terms of answering your actual question, I’m gonna leave that to the lawyers, it’s all very complicated. But just know that even the things that seem like we’re making fun of them… I’m hoping the people take it as a fun SNL, with love, thing.”

Paramount bracht in 2019 de eerste blik uit op hun aankomende Sonic the Hedgehog film met een merkwaardig CG-ontwerp voor de titulaire egel met kleine, handschoenloze handen, kraaloogjes en kleine tanden die op die van een mens lijken. De twijfelachtige ontwerpkeuzes veroorzaakten online een golf van verontwaardiging. Na de reactie van de fans werd Sonic snel en grondig opnieuw ontworpen voordat de film uitkwam. Maar nu is het beruchte Ugly Sonic-ontwerp weer helemaal terug in de nieuwe Chip ‘n Dale-film.

Achter de schermen was de cameo van Ugly Sonic juridisch behoorlijk ingewikkeld, aangezien het personage eigendom is van Paramount en de Chip ‘n Dale-film een ​​product is van Walt Disney Pictures.

Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus.

Ugly Sonic cameo

Chip ‘n’ Dale: Rescue Rangers draait om het iconische duo Knabbel (Chip) en Babbel (Dale), dat na jaren zonder onderling contact weer samen op avontuur gaat. Dat gaat in het begin niet van harte, want de twee zijn behoorlijk uit elkaar gegroeid. De één werkt als verzekeringsagent in een buitenwijk, de ander heeft een zogenaamde CGI-operatie ondergaan en hangt rond op nostalgische fanbeurzen. Als een oudcollega en vriend plotseling verdwijnt, moeten de twee hun verbroken vriendschap herstellen. Maar zijn ze nog wel net zulke goede detectives als vroeger?

Chip ‘n’ Dale: Rescue Rangers wordt geregisseerd door Akiva Schaffer naar een scenario geschreven door Dan Gregor en Doug Mand. Producenten zijn Todd Lieberman en David Hoberman, met Alexander Young en Tom Peitzman als uitvoerende producenten.

De (stemmen) cast bestaat uit namen als Andy SambergJohn Mulaney, KiKi Layne, Tress MacNeille, Will Arnett, Eric Bana, Flula Borg, Dennis Haysbert, Keegan-Michael Key, Tim Robinson, Seth Rogen, J.K. Simmons, Chris Parnell.

Chip ‘n’ Dale: Rescue Rangers is sinds 20 mei 2022 te zien op Disney Plus Nederland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter