Chris Evans in gesprek voor rol in Little Shop of Horrors film

Volgens The Hollywood Reporter is Chris Evans (Knives Out, Avengers franchise, Defending Jacob) in gesprek om tandarts Orin Scrivello te spelen in de muzikale speelfilm Little Shop of Horrors van regisseur Greg Berlanti. Het project is gebaseerd op de film uit 1960, welke weer werd geadapteerd tot een Broadway-musical in de jaren 1980 voordat de musical vervolgens werd geadapteerd tot de cultfilm uit 1986 met Rick Moranis.

Evans zal de rol spelen van tandarts Orin Scrivello, de misbruikende en sadistische vriend van Audrey die veel plezier heeft in zijn beroep. De rol wordt beschreven als “flitsende (het personage houdt ervan lachgas te gebruiken). Steve Martin speelde de rol van Orin in de film uit 1986.

Eerder werd aangekondigd dat Golden Globe-winnaar Taron Egerton (Rocketman) en Oscar-genomineerde Scarlett Johansson (Marriage Story, Jojo Rabbit) beide in onderhandeling zijn voor hoofdrollen als respectievelijk Seymour en Audrey. Golden Globe-genomineerde Billy Porter is gevraagd voor de stem van Audrey II.

Little Shop of Horrors volgt de jonge bloemist Seymour Krelborn, een medewerker bij Mushniks Skid Row Florist Shop. Hij staat op het punt ontslagen te worden door Mr. Mushnik wanneer zijn collega Audrey er bij hem op aandringt een nieuwe mysterieuze plant op de markt te brengen waar hij mee aan het experimenteren is. Krelborn is heimelijk verliefd op Audrey en vernoemt de plant naar haar. Mushnik geeft Seymour een week om te bezien of de plant Audrey II zijn slechtlopende zaken kunnen verbeteren. De plant blijkt regelmatig in zang uit te barsten, maar er alleen wel een dieet van mensenbloed op na te houden en groeit hierop als kool.

De film werd een cultklassieker en ontving twee Oscar-nominaties voor Best Effects, Visual Effects en Best Music, Original Song. De off-Broadway musical werd gecreëerd door Alen Menken, Howard Ashman en Miles Goodman.