Chris Hemsworth speelt Hulk Hogan in biopic

Chris Hemsworth speelt de rol van superster Hulk Hogan in een Netflix-biopic van regisseur Todd Phillips en schrijver Scott Silver. Hogan was een vast onderdeel van de jaren 1980 popcultuur als onderdeel van de World Wrestling Federation, en was te zien in films, series en games.

Hogan is geboren als Terry Gene Bollea en begon zijn carrière eind jaren zeventig in het vechtcircuit van Florida toen hij in het WWF. Toen Vince McMahon het bedrijf overnam en begon uit te breiden tot een nationale aanwezigheid, werd Hogan het gezicht en een held.

In de eenentwintigste eeuw kwamen Hogan’s persoonlijke conflicten in de schijnwerpers. Het meest opvallende was dat hij verwikkeld was in een schandaal over sekstapes, met de vrouw van een vriend en een radiopersoonlijkheid, waaronder een jarenlange rechtszaak die het einde van Gawker betekende en ertoe leidde dat Hogan tientallen miljoenen dollars in een schikking ontving.

De biopic zal zich niet gaan over die moeilijke jaren en zal ook niet proberen om zijn hele leven te omvatten. In plaats daarvan zeggen bronnen dat het zal gaan over de opkomst van Hogan en wordt het beschreven als een oorsprongsverhaal van de Hulkster en Hulkamania.