Chris Pine en Chris Hemsworth niet in Star Trek 4 uit onvrede over salaris

The Hollywood Reporter meldt dat zowel Chris Pine als Chris Hemsworth niet langer te zien zullen zijn in Star Trek 4. In de eerste drie delen van de reboot was Pine te zien als kapitein Kirk en Hemsworth speelde in Star Trek uit 2009 zijn vader in de proloog. De acteurs zouden niet tevreden zijn over hun salaris. Pine wil evenveel betaald krijgen als bij de voorgaande drie delen en Hemsworth zou een vergelijkbaar salaris eisen als hij voor het spelen van de Thor ontvangt.

Toen de cast voor de reboot tekende, werd er meteen getekend voor een tweede en derde deel. Bij een vierde film zou er echter opnieuw onderhandeld moeten worden. Door de zwakke opbrengst van Star Trek Beyond (een wereldwijde opbrengst van $343 miljoen tegenover een budget van $185 miljoen), wil Paramount Pictures het vierde deel met een significant lager budget maken. Dit betekent ook dat de acteurs een lager salaris zouden krijgen. Het is nog niet bekend of de acteurs alsnog met Paramount willen onderhandelen of dat de rollen mogelijk worden vertolkt door andere acteurs die wel akkoord gaan met het voorgestelde salaris.

Acteurs Zoe Saldana, Zachary Quinto, Karl Urban, Simon Pegg en John Cho hebben wel al bevestigd terug te komen in de nieuwe film.