Chris Pine in gesprek voor The Saint reboot

Paramount’s aanstaande reboot van de actiethriller The Saint uit 1997 met Val Kilmer (Kiss Kiss Bang Bang), is in gesprek met de Star Trek en Wonder Woman 1984 acteur Chris Pine. Dit meldt Variety.

De nieuwe bewerking wordt geschreven door Seth Grahame-Smith (The Lego Batman Movie) en geregisseerd door Dexter Fletcher (Rocketman). Lorenzo Di Bonaventura (Transformers) zal produceren naast Brad Krevoy en Robert Evans, die hebben bijgedragen aan de originele film.

Het personage Simon Templar maakte zijn debuut in de roman ‘Meet the Tiger’ van Leslie Charteris uit 1928. Het werd opgevolgd door ‘Enter the Saint’, waarvan Charteris als de officiële start van de langlopende boekenreeks zou hebben beschouwd. Die serie zou meer dan een halve eeuw blijven voortduren en een flink aantal adaptaties op heel wat verschillende mediums inspireren, waaronder een populaire televisieserie die liep van 1962 tot 1969 en de wereld introduceerde met Roger Moore. Voordien werd echter tussen 1938 en 1943 een filmfranchise van The Saint geproduceerd bij RKO Pictures. Natuurlijk zal het moderne publiek meer geneigd zijn de The Saint-film uit 1997 te herinneren, geregisseerd door Phillip Noyce en met Val Kilmer in de hoofdrol.

Hoewel de film met Kilmer niet erg goed werd ontvangen door critici, was het een bescheiden succes bij het publiek en wist het meer dan $118 miljoen  wereldwijd op te brengen.

Een paar jaar geleden werd er een poging gedaan om The Saint nieuw leven in te blazen op het kleine scherm. Een pilot voor een nieuwe televisiereeks werd opgenomen, geregisseerd door Con Air‘s Simon West en met Adam Rayner en Eliza Dushku in de hoofdrol. Het werd uiteindelijk echter geen serie en de pilot werd pas in 2017 eindelijk direct-to-video vrijgegeven in verband met het overlijden van Moore.