Chris Rock doet geen aangiften tegen Will Smith na klap

Komiek Chris Rock zal geen aangiften doen tegen acteur Will Smith na hun aanvaring bij de Oscar ceremonie. Dat heeft de Los Angeles Police Department (LAPD) laten weten. Op zondag 27 maart vond de 94ste uitreiking van de Academy Awards plaats. Chris Rock presenteerde een segment van de avond. Nadat hij een grap maakte over de vrouw van Will, Jada Pinkett Smith, kwam de genomineerde acteur het podium op om een klap uit te delen.

Het incident is het meest besproken moment van de 94ste Oscars. Online heeft Will Smith veel kritiek gekregen. Op social media pleiten sommige mensen voor aangiften tegen Will Smith wegens het plegen van geweld.

In een officieel bericht heeft de LAPD laten weten Will Smith niet te vervolgen omdat Chris Rock heeft geweigerd aangiften te doen.

“LAPD investigative entities are aware of an incident between two individuals during the Academy Awards program. The incident involved one individual slapping another. The individual involved has declined to file a police report. If the involved party desires a police report at a later date, LAPD will be available to complete an investigative report.”

Will Smith slaat Chris Rock bij de Oscars

Een schokkend moment vond plaats tijdens de Academy Awards toen Will Smith Chris Rock sloeg nadat de komiek een grap had gemaakt over Jada Pinkett Smith die een rol zou moeten spelen in G.I. Jane 2 vanwege haar geschoren hoofd. Veel bezoekers van de avond waren onder de indruk dat de klap onderdeel van het script was. Maar achteraf schreeuwde Will Smith nog twee keer naar Rock, waarmee het duidelijk werd dat zijn daad serieus bedoeld was. Pinkett Smith lijdt aan alopecia, een aandoening waarbij je plots hevige haaruitval krijgt. Bekijk het fragment hieronder.


Will Smith werd kort na het incident bekroond als beste acteur voor zijn rol in King Richard. Tijdens zijn toespraak was Smith duidelijk emotioneel. Hij bood zijn excuses aan richting de Academy en het publiek, maar niet richting Rock. De Academy heeft zelf in een statement laten weten dat ze geen vorm van geweld goedkeuren.

De 94ste Oscars waren niet de eerste keer waarop Chris Rock een grap maakte over Jada Pinkett Smith. In 2016 was Rock de de presentator van de Oscars. Toen verwees hij naar Pinkett Smiths keuze om de Oscar ceremonie te boycotten wegens het gebrek aan nominaties van gekleurde artiesten: “Jada boycotting the Oscars is like me boycotting Rihanna’s panties — I wasn’t invited!”

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter