Christian Bale is Dick Cheney in nieuwe Vice trailer

Annapurna Pictures heeft de officiële trailer vrijgegeven voor Adam McKay’s nieuwste film Vice, de biopic over voormalig Vice President Dick Cheney. Bekijk de trailer hieronder.

Vice trailer

Vice verkent het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington rustig de machtigste man ter wereld werd als vice-president van George W. Bush, en het land en de wereld hervormde op manieren die we vandaag nog steeds voelen. De cast van de film bestaat uit Christian Bale, Amy Adams, Steve Carrell, Sam Rockwell, Jesse Plemons, Alison Pill, Lily Rabe, Tyler Perry, Justin Kirk, Lisagay Hamilton, Shea Whigham, Bill Pullman en Eddie Marsan.

Het project brengt bekroonde regisseur en co-auteur Adam McKay wederom samen met The Big Short-acteurs Christian Bale en Steve Carrell, evenals Amy Adams van Talladega Nights. Bale speelt de hoofdrol als voormalig vicepresident Dick Cheney, met Adams als zijn vrouw Lynne Cheney, Sam Rockwell als George W. Bush, Carell als minister van Defensie Donald Rumsfeld, Tyler Perry als Colin Powell en Bill Pullman als voormalig vicepresident Nelson Rockefeller.

Cheney wordt beschouwd als een van de machtigste en invloedrijkste Amerikaanse vicepresidenten in de geschiedenis, die van 2001 tot 2009 diende onder George W. Bush. De voormalige voorzitter/CEO van Halliburton was een agressieve voorstander van de War on Terror en de oorlog in Irak en verliet uiteindelijk zijn functie met een goedkeuringsratio van 13%.