Christoph Waltz geen Blofeld in SPECTRE?

De trailer van SPECTRE liet Christoph Waltz in schaduw zien zittend aan een tafel. Hij is de nieuwe bad guy van de film, waarin de organisatie Spectre, Special Executive For Counter-intelligence, Terrorism, Revenge And Extortion wederom in de James Bond franchise wordt geïntroduceerd. Vanwege de titel zijn er vele geruchten op gang gekomen dat Waltz Ernst Stavro Blofeld zal gaan spelen. Volgens de acteur:

“That is absolutely untrue. That rumour started on the internet, and the internet is a pest. The name of my character is Franz Oberhauser.”

Oplettende fans weten dat Naomie Harris eerder ook loog over haar rol als Miss Moneypenny in Skyfall. Maar als Waltz inderdaad niet te zien zal zijn in de rol die eerder werd gespeeld door Donald Pleasence, Telly Savalas, Charles Gray en Max von Sydow, geeft dit wel interessante mogelijkheden voor Bond 25…

In SPECTRE ontvangt Bond een cryptische boodschap uit zijn verleden. Deze stuurt hem op het spoor van een sinistere organisatie. Terwijl M. een strijd levert tegen politieke krachten, om de geheime dienst in leven te houden, weet Bond de lagen van bedrog weg te pellen om de afgrijselijke waarheid achter SPECTRE te onthullen.

SPECTRE wordt geregisseerd door Sam Mendes en heeft verder rollen voor Daniel CraigRalph FiennesMonica BellucciLéa SeydouxNaomie HarrisBen WhishawDave BautistaRory Kinnear, Andrew Scott en Christoph Waltz. De film werd geschreven door John Logan en Neal Purvis & Robert Wade.

SPECTRE draait vanaf 6 november in de bioscoop, ook in IMAX.