Christopher McQuarrie regisseert volgende twee Mission: Impossible films back-to-back

Er was een tijd dat de Mission: Impossible regisseurs één film maakten en klaar waren. Brian De Palma, John Woo, J.J. Abrams en Brad Bird regisseerden elk een film. Maar Christopher McQuarrie blijkt de uitzondering te zijn. Hij regisseerde Rogue Nation in 2018 en keerde terug voor Fallout in 2018. Nu komt McQuarrie terug voor minstens twee vervolgfilms.

Volgens Variety is McQuarrie bijna klaar met het afronden van een deal met Paramount over de volgende twee Mission: Impossible-films. En deze keer is er geen gat van drie jaar tussen de sequels. In plaats zal Mission: Impossible 7 in 2021 verschijnen en Mission: Impossible 8 in 2022. Natuurlijk wordt Tom Cruise verwacht terug te keren naast Ving Rhames, Simon Pegg en Rebecca Ferguson.

De site merkt op dat verschillende studio’s geprobeerd hebben om McQuarrie te laten tekenen na het succes van Fallout. De regisseur koos er echter voor om zijn samenwerking met Cruise voort te zetten. McQuarrie regisseerde ook Cruise in Jack Reacher, en schreef mee aan scenario’s voor verschillende andere films van Cruise, waaronder Edge of Tomorrow, The Mummy en de aankomende Top Gun: Maverick.