Christopher Nolan maakt WOII film met Peaky Blinders ster

De aankomende Tweede Wereldoorlog film van regisseur Christopher Nolan (The Dark Knight, Dunkirk, Inception) gaat Oppenheimer heten. De titelrol is weggelegd voor Cillian Murphy.

Onlangs werd bekend dat Christopher Nolan bezig is met een Tweede Wereldoorlog film rondom J. Robert Oppenheimer, een Amerikaanse natuurkundige die medeverantwoordelijk was voor de uitvinding van kernwapens.

Website Deadline laat nu weten dat dit project Oppenheimer gaat heten en in 2023 moet verschijnen. Ook is bekend dat het personage van Oppenheimer gespeeld gaat worden door Cillian Murphy, die veel mensen kennen vanwege zijn hoofdrol in de serie Peaky Blinders. Ook is hij in meerdere films van Nolan te zien geweest, waaronder The Dark Knight, Dunkirk en Inception.

Cillian Murphy in Oppenheimer

Christopher Nolan heeft in het verleden altijd met Warner Bros. samengewerkt, maar besloot onlangs om de studio te verlaten. Dit had mede te maken met zijn onvrede over HBO Max, de streamingdienst van WarnerMedia. Nolan vind het namelijk jammer dat de studio filmtheaters benadeeld door nieuwe bioscoopfilms gelijktijdig op haar streamingdienst te zetten. Hij heeft nu een contract bij Universal Studios.

Christopher Nolan films kijken

Oppenheimer staat gepland om op 21 juli 2023 te verschijnen. Als jij in de tussentijd andere films van Nolan wilt bekijken dan kan dat via:

  • Netflix (Interstellar, The Dark Knight Trilogie)
  • Amazon Prime (TenetInterstellar, The Dark Knight Trilogie)
  • Pathé Thuis (Al door hem geregisseerde films, met uitzondering van The Following)

Het eerdergenoemde Peaky Blinders met Cillian Murphy is te zien via Netflix. Onlangs verscheen nog een bericht omtrent het zesde seizoen van deze serie, en de geplande film rondom de reeks.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter