Christopher Paolini’s Eragon krijgt serie adaptatie op Disney Plus

Eragon, een roman van Christopher Paolini, wordt momenteel ontwikkeld tot een serie op Disney Plus. Dat meldt Variety. Eragon werd oorspronkelijk gepubliceerd in 2002 en markeerde het begin van een serie van vier boeken, gezamenlijk “The Inheritance Cycle” genoemd. De serie zal gebaseerd zijn op deze boeken. Paolini is verbonden als co-schrijver en co-showrunner. De studio is op zoek naar een andere schrijver en showrunner om samen te werken met Paolini, aangezien dit zijn eerste poging zal zijn om voor televisie te schrijven.

Eragon is al eens eerder verfilmt. In 2006 werd een verfilming van 20th Century Fox uitgebracht met in de hoofdrol Ed Speelers als het titulaire personage van Eragon, met een ensemble waaronder Rachel Weisz, Jeremy Irons, Garrett Hedlund en John Malkovich. Hoewel de fans van de boeken lang naar uitkeken, kreeg de film grotendeels negatieve recensies en werden mogelijke vervolggesprekken ontbonden.

Eragon serie op Disney Plus

De serie wordt uitvoerend geproduceerd door Bert Salke onder de vlag van Co-Lab 21 en in samenwerking met 20th Television. Op dit moment zijn aanvullende details schaars. Deze stap van Disney Plus volgt de trend van populaire kinderboeken die worden geadapteerd tot een serie, iets dat steeds gebruikelijker is geworden na Netflix’ A Series of Unfortunate Events, gebaseerd op de boekenreeks van Lemony Snicket. Disney Plus is al begonnen met het produceren van boek adaptaties, waaronder The Mysterious Benedict Society en de komende series gebaseerd op The Spiderwick Chronicles en Percy Jackson and the Olympians, die naar verwachting in 2024 op de streamer zullen verschijnen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter