Christopher Walken speelt keizer in Dune: Part Two

Het tweede deel van Denis Villeneuve´s sci-fi epos heeft al een aantal nieuwe namen aan zijn cast toegevoegd, waaronder Florence Pugh en Austin Butler. Nu is een andere naam aan de cast toegevoegd. Christopher Walken zal keizer Shaddam IV spelen in Dune: Part Two, zo meldt The Hollywood Reporter.

Het personage van Christopher Walken is de heerser van het Dune universum. Keizer Shaddam is degene verantwoordelijk om de Atreides familie naar Arrakis te sturen om hun ondergang in scene te zetten. Samen met de Baron (Stellan Skarsgård) terroriseert de keizer de bevolking en neemt het op tegen het verzet. In de Dune verfilming uit 1985 van David Lynch werd het personage gespeeld door Jose Ferrer.

Prinses Irulan, de dochter van de keizer, wordt gespeeld door Florence Pugh. Austin Butler zal in de rol stappen van Feyd-Rautha, de neef van de Baron die getraind wordt als de nieuwe heerser van Arrakis.

Christopher Walken speelt momenteel in de Apple TV+ thriller Severance. Het eerste seizoen debuteerde dit jaar, en de show is vernieuwd voor een tweede seizoen. De 79-jarige acteur heeft in meer dan 100 films en tv-series gespeeld. Met Deer Hunter (1978) won hij de Oscar voor beste mannelijke acteur in een bijrol. Voor Steven Spielbergs Catch Me If You Can (2002) kreeg hij nog een nominatie.

De opnames van Dune: Part Two zullen deze zomer beginnen in Boedapest, opnieuw met Denis Villeneuve in de regiestoel. Villeneuve heeft het script ook samen geschreven met Jon Spaihts.

Christopher Walken in Dune: Part Two

Legendary heeft vorig jaar Dune: Part Two aangekondigd , na het succes van de eerste film. Het vervolg verschijnt op 20 oktober 2023. De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) regisseerde Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

De nieuwe ⊃∪∩⪽ film heeft een cast die bestaat uit Timothée Chalamet (Call Me by Your Name) als Paul Atreides, Oscar Isaac (Star Wars: Episode IX) als Duke Leto, Zendaya (Spider-Man: Far From Home) als Chani, Oscar winnaar Javier Bardem (No Country for Old Men) als Stilgar, Stellan Skarsgård (Thor) als Vladimir Harkonnen, Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Fallout) als Jessica Atreides, Charlotte Rampling (45 Years) als Reverend Mother Mohiam, Jason Momoa (Aquaman) als Duncan Idaho, Josh Brolin (Sicario, Avengers: Endgame) als Gurney Halleck, Dave Bautista (Avengers: Infinity War) als Glossu Rabban en David Dastmalchian (Ant Man and the Wasp) als Piter De Vries.

Dune verdiende vorig jaar. $400.6 miljoen in de wereldwijde box office . Het kreeg ook tien Oscar nominaties, waarvan de film er tien won. Het verhaal van Dune werd eerder geadapteerd door David Lynch in 1985. Ook werd er in 2000 een mini-serie uitgezonden op SYFY. Blade Runner 2049 en Arrival regisseur Denis Villeneuve heeft de nieuwe versie geregisseerd. Eric Roth en Jon Spaihts hebben het script geschreven en de film wordt geproduceerd door Legendary Pictures.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter