Chucky serie | Een aanrader, maar niet voor iedereen

TV-zender FOX komt op 11 november met een gloednieuwe Chucky serie, gebaseerd op de gelijknamige pop uit horrorklassieker Child’s Play. Wij konden alvast de eerste paar afleveringen zien en vertellen je of we de reeks kunnen aanraden.

Titel: Chucky
Cast: Björgvin Arnarson, Zackary Arthur, Teo Briones, Alyvia Alyn Lind
Scenario: Harley Peyton, Don Mancini, Mallory Westfall, Nick Zigler, Kim Garland, Sarah Acosta
Genre: Drama, horror
Speelduur: 42 tot 47 minuten per aflevering

Wat is er enger dan clowns? Vrijwel niets, maar poppen komen aardig in de buurt. Al helemaal als het gaat om Chucky, het gestoorde stuk speelgoed vanuit de Child’s Play reeks. In navolging van meerdere films komt er nu een serie waarin de beruchte pop opduikt.

Chucky’s nieuwe vriend is Jake, een 14-jarige jongen die graag kunstenaar wilt worden. Hij werkt aan een grote pop die uit onderdelen van andere poppen bestaat. Wat mij betreft behoorlijk creepy. Toch voel je medelijden wanneer Jake’s dronken vader het bouwwerk uit frustratie compleet aan gort slaat met een honkbalknuppel. Hij kreeg niet eens de mogelijkheid om het hoofd van Chucky eraan toe te voegen. Naast een vervelende thuissituatie heeft Jake het ook op school niet makkelijk. Hij heeft geen vrienden en de populaire kinderen hebben het regelmatig op hem gemunt. Totdat Jake’s nieuwe pop Chucky het ineens voor hem opneemt. Deze gaat alleen wel erg hardhandig te werk…

Chucky serie

Ik moet eerlijk zeggen dat ik even moest wennen aan de setting van deze nieuwe Chucky serie. Waar het origineel een echte B-horror vibe had voelde dit meer als een hip coming of age drama, gericht op tieners. Niet mijn ding, maar toch was het interessant genoeg om verder te kijken. Ik was namelijk benieuwd hoe ze de horror-elementen zouden uitwerken.

Gedurende de eerste twee afleveringen kon ik uiteindelijk toch een beetje aan de setting wennen. Dit kwam mede door de manier waarop Chucky zelf uitgewerkt is. In tegenstelling tot de originele film wordt de pop in deze serie tot leven gewekt doormiddel van CGI. Dit geeft hem de mogelijkheid om vrijer te bewegen en meer gekke gezichten te trekken. Ondanks dat ik normaal een voorstander ben van praktische effecten vond ik deze aanpak eigenlijk wel goed werken. Ook qua mentaliteit lijkt Chucky – in eerste instantie – een klein beetje veranderd te zijn. In deze serie ziet het er namelijk naar uit alsof deze moordenaar opkomt voor de underdog. Je gaat hem hierdoor bijna sympathiek vinden. Wie nu bang is dat dit beruchte filmmonster in deze serie een softie is geworden kan ik geruststellen. Chucky is namelijk grover en brutaler dan ooit, wat enkele grappige momenten met zich meebrengt. Ook blijkt hij nog steeds creatief te zijn in het bedenken van manieren om zijn tegenstanders uit de weg te ruimen, waardoor ook fans van slashers aan hun trekken zullen komen.

Wat mij betreft is Chucky een veelbelovende serie. Fans van het origineel zullen het wellicht een beetje te modern vinden, maar voor mensen die een laagdrempelige horrorserie zoeken is het zeker een aanrader. Met name als je de originele film inmiddels een beetje te gedateerd vindt, maar wel benieuwd bent naar Chucky.

Chucky serie kijken

De Chucky serie zal vanaf 11 november iedere week bij FOX te zien zijn. Er zijn in totaal 8 afleveringen.

Wij willen Triangle PR en FOX Nederland bedanken voor de mogelijkheid om de première bij te kunnen wonen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter