Cineweek | De meest interessante superheldenfilm van 2020

Toen er op de altijd gezellige Facebook-pagina van Entertainmenthoek onlangs een plaatje werd gedeeld met daarop een overzicht van aankomende films was er een oplettende lezer die zich afvroeg welke titel er bij de datum van 31 juli stond. Het bleek te gaan om Morbius, een titel waarin ik mezelf toen nog nauwelijks had verdiept. Al zou het zomaar de meest interessante superheldenfilm van 2020 kunnen worden…

Zoals ieder jaar staan er ook in 2020 weer een aantal superheldenfilms gepland. Ondanks dat ik zeer benieuwd ben naar The Eternals en ook Black Widow wel wil meepakken valt de titel waar ik het meest nieuwsgierig naar ben buiten het MCU. En nee, het is ook geen Wonder Woman 1984 of Birds of Prey. Ik ben namelijk het meest nieuwsgierig naar Morbius, een superheldenfilm waarin een vampier centraal staat.

Morbius gaat een film worden van ‘Sony Marvel’, zoals voormalig recensent Erik H. Jansen dat destijds zo mooi noemde toen hij me uitleg gaf over de verschillende soorten Marvel producties. Sony heeft namelijk ook een aantal Marvel personages in zijn bezit, waar Disney niet aan mag komen. Vandaar dat ze ook zelf superheldenfilms laten produceren, waardoor onder andere Venom tot stand is gekomen.

Cineweek | De meest interessante superheldenfilm van 2020 | Venom 2018

De eerste volgende Sony Marvel film is Morbius, waarin een soort vampier centraal staat. Dit wezen is gebaseerd op het comic-personage Morbius the Living Vampire dat voornamelijk in Spider-Man strips te zien was. Hij was hierin zowel een held als slechterik. Ondanks dat er over de filmversie nog maar weinig bekend is ga ik er van uit dat het een soort antiheld gaat worden, net zoals Venom.

Niet alleen vind ik dat zulke personages verfrissend zijn, het blijkt ook dat niemand minder dan Jared Leto het personage gaat spelen. Je kunt van zijn vertolking van de Joker zeggen wat je wilt, maar hij heeft zich in het verleden meermaals bewezen in andere rollen.  Persoonlijk denk ik dat een vampier-achtig wezen goed bij hem zal passen. Een film om in de gaten te houden dus!

De geruchten gaan trouwens dat er aankomende week een eerst trailer voor Morbius gaat verschijnen, dus blijf onze site en Facebook-pagina vooral in de gaten houden.

Martijn Pijnenburg