Claudia Cardinale aanwezig bij Film by the Sea festival

Claudia Cardinale aanwezig bij Film by the Sea festivalDe Italiaanse actrice Claudia Cardinale zal bij het Film by the Sea festival in Vlissingen aanwezig zijn. Ze zal de Grand Acting Award in ontvangst mogen nemen voor haar omvangrijke oeuvre.

Na de uitreiking wordt de gerestaureerde versie van Sergio Leoni’s Once Upon a Time in the West vertoond. Cardinale, die in deze film de hoofdrol speelde, leidt de vertoning in. De actrice begon haar carrière met een klein rolletje in de film Goha in 1958. In de jaren zestig groeide ze uit tot een van de meest populaire Italiaanse actrices met rollen in onder meer Girl with a Suitcase, The Leopard, Cartouche en Federico Fellini’s .

De Grand Acting Award wordt uitgereikt aan filmmakers of acteurs die bijzondere verdiensten hebben verricht voor de filmindustrie. Eerder ontvingen Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Michael Nyqvist, Stanley Tucci en Jan Decleir de prijs. Vorig jaar ging de award naar Monic Hendrickx. De 18e editie van Film by the Sea is dit jaar van 9 tot en met 18 september.