Code 8 | Vanaf 10 april 2020 te zien op Netflix

De Canadese sciencefictionfilm Code 8 is vanaf 11 april te zien op Netflix. De film is een speelfilmversie van een korte film met dezelfde naam. Het draait om mensen met superkrachten die in armoede moeten leven. Bekijk hieronder de trailer.

In de toekomst heeft vier procent van de wereldbevolking bovennatuurlijke krachten. Deze personen worden echter niet als helden gezien, maar leven in armoede en worden zorgvuldig bewaakt door de overheid. Connor Reed is één van hen, en kan nauwelijks de medische kosten voor zijn moeder betalen. Hij wordt door ene Garrett aangesproken om een centje bij te verdienen in de criminele onderwereld.

De reis van Code 8 begon met een Indigogo-campagne en een korte film die de basis legde om alles op gang te brengen. In de zomer van 2015 werkten neven Robbie & Stephen Amell samen met Jeff Chan om een ​​korte film van 10 minuten te produceren die de basis zou vormen voor Code 8. Hoewel het geen bijzonder origineel idee was, ging de korte film snel viraal op social media, en werd het mogelijk om een speelfilm te maken.

De film is geschreven en geregisseerd door nieuwkomer Jeff Chan. De hoofdrollen worden gespeeld door Robbie Amell, Stephen Amell, Sung Kang, Alex Mallari Jr. en Aaron Abrams.

Code 8 is vanaf 10 april 2020 te zien op Netflix.