Complete cast bekend voor Kenneth Branagh’s Death on the Nile

Hercule Poirot keert terug in Death on the Nile, Kenneth Branagh’s vervolg op Murder on the Orient Express. Uiteraard zal Branagh zelf wederom in de huid kruipen van Poirot, maar daarnaast is vandaag de complete cast bekendgemaakt. Naast Branagh zijn er rollen voor Gal Gadot (Wonder Woman), Letitia Wright (Black Panther), Armie Hammer (The Lone Ranger), Rose Leslie (Game of Thrones), Russell Brand (Arthur) en Annette Bening (Captain Marvel).

Death on the Nile werd in 1937 gepubliceerd. In het verhaal was Poirot op vakantie in Egypte en onderzocht hij uiteindelijk een moord die het gevolg was van een liefdesdriehoek. Het verhaal werd verfilmd in 1978 met rollen voor Bette Davis, Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury en David Niven.

Detective Hercule Poirot gaat per boot op reis naar Egypte. De rust van een cruise over de Nijl wordt verstoord door de ontdekking dat Linnet Ridgeway door het hoofd geschoten is. Ze was jong, stijlvol en mooi. Een jonge vrouw die alles had, totdat ze haar leven verloor. Poirot moet meteen denken aan een uitspraak die hij eerder van een passagier hoorde: ”Ik zou graag mijn lieve kleine pistool tegen haar hoofd drukken en gewoon de trekker overhalen.” Maar in deze exotische omgeving is niets ooit wat het lijkt.

Death on the Nile verschijnt in oktober 2020 in de bioscoop.