Crazy Rich Asians is succesvolste rom-com van het decennium

Crazy Rich Asians staat al drie weken bovenaan de Amerikaanse box office en heeft daar al meer dan $100 miljoen in het laatje gebracht. Daarnaast doet de film het internationaal ook goed. Jon M. Chu‘s filmische bewerking van de bestseller van Kevin Kwan heeft boven verwachting goed gescoord en is een ​​van de grootste box office-successen van het jaar te worden.

Dankzij een succesvol Labor Day weekend in de Verenigde Staten is Crazy Rich Asians met $117 miljoen de meest succesvolle romantische komedie van dit decennium geworden. De laatste keer dat een Amerikaanse romantische komedie beter scoorde was in 2009, toen The Proposal met Sandra Bullock en Ryan Reynolds $164 miljoen opbracht in Amerika.

Geen wonder dat het eerste vervolg op Crazy Rich Asians alweer het groene licht heeft gekregen. Kwan schreef na het succes van het eerste boek in 2013 al twee vervolgen, namelijk China Rich Girlfriend en Rich People Problems.

Crazy Rich Asians volgt de in New York geboren Rachel Chu (Constance Wu) wanneer ze haar vriend Nick Young (Henry Golding) vergezelt naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Ze is enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië, maar ook nerveus om Nick zijn familie te ontmoeten. Nick heeft echter een aantal belangrijke details over zijn leven vergeten te vermelden, waardoor Rachel geheel onvoorbereid belandt in bijzondere situaties. Het blijkt dat hij niet alleen de afstammeling is van één van de rijkste families van het land, maar ook behoort tot één van de meest gewilde vrijgezellen. Haar relatie met Nick maakt Rachel tot een doelwit voor jaloerse jetsetters, maar erger nog… Nick zijn eigen afkeurende moeder (Yeoh). Het wordt snel genoeg duidelijk, dat hoewel geld geen liefde kan kopen, het zeker de zaken ingewikkelder kan maken.

Jon M. Chu (Now You See Me 2) regisseerde de eigentijdse romantische komedie Crazy Rich Asians, gebaseerd op de wereldwijd bekende bestseller van Kevin Kwan. De film heeft een internationale sterrencast, geleidt door Constance Wu, Gemma Chan, Lisa LuAwkwafinaKen Jeong en Michelle Yeoh. Het ensemble bestaat tevens uit Henry Golding, Sonoya Mizuno, Chris Pang, Jimmy O. YangRonny Chieng, Remi Hii, Nico Santos en Jing Lusi.