Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) november in Amsterdam

Op vrijdag 4 november start in Amsterdam de derde editie van het Da Bounce Urban Film Festival met een programma van nieuwe urban films. Het festival vindt plaats van 4 t/m 6 november op het terrein van de Westergasfabriek in bioscoop Het Ketelhuis en het Westergastheater. De grootschalige openingsavond vindt plaats in Theater Amsterdam. Voorafgaand aan het festival worden er in verschillende steden in samenwerking met Pathé festivalpreviews georganiseerd.

Da Bounce Urban Film Festival

Het Film Festival programmeert een nieuw aanbod van urban films: films met verhalen en van makers die geworteld zijn in een Afro-Amerikaanse, Afro-Caribische of Afro-Europese cultuur. Het filmprogramma is gevarieerd en biedt naast films met een artistieke waarde ook meer mainstream films en films die uitnodigen tot verdieping en debat. Het aantal Da Bounce Urban Film Festival bezoekers groeit sterk en dit jaar zal het festival het nog grootser aanpakken.

Drie dagen lang wordt het Westergasfabriek terrein, het Nederlands centrum van urban film met meer dan 25 films: from new to classic, van short film en independents, van romcoms tot en met blockbusters. Daarnaast zijn er, debatten, Q&A’s met bijzondere gasten uit binnen- en buitenland en elke avond een afsluitende club night met DJ’s en live muziek. Het volledige festival programma zal in oktober bekend worden gemaakt.

Da Bounce Urban Film Festival is actueel, noodzakelijk en relevant en komt tegemoet aan de toenemende vraag aan diversiteit binnen het huidige filmaanbod in de Nederlandse bioscopen. Dit blijkt onder andere uit de recente media aandacht voor meer diversiteit en kleur in de film en de media. Da Bounce Urban Film Festival komt op meerdere punten tegemoet aan de grote behoefte aan: urban films, erkenning, diversiteit, talent ontwikkeling en debat. Het festival biedt een podium aan jonge nieuwe filmmakers binnen een professionele omgeving en het is een ontmoetingsplaats voor een cultureel divers, breed urban publiek die Nederland rijk is.

DBUFF is een co-productie van Maybuse; o.a. Da Bounce Comedy Nights en Da Bounce Movie Nights en Capture22.

Kijk voor meer informatie op de website van DBUFF.