Dafne Keen in serie His Dark Materials

The King’s Speech regisseur Tom Hooper en Logan‘s Dafne Keen sluiten zich aan bij de adaptatie van de Philip Pullman’s serie His Dark Materials. Dit meldt Deadline. Hooper zal de achtdelige serie regisseren en Keen zal het personage Lyra spelen. Volgens EW is Lin Manuel-Miranda (de Broadway musical Hamilton, Mary Poppins Returns) in gesprek voor een rol.

De His Dark Materials-bewerking wordt geproduceerd door Jane Tranter en Julie Gardner’s Bad Wolf met New Line Cinema voor BBC One. De serie bestaat uit Northern Lights (1995, gepubliceerd als The Golden Compass in America), The Subtle Knife (1997) en The Amber Spyglass (2000). De boeken gaan over een weesmeisje die in een paralleluniversum leeft waarin wetenschap, theologie en magie met elkaar zijn verweven. Tijdens haar zoektocht naar iemand uit haar omgeving die is ontvoerd, stuit ze op een sinister plot waarbij een fenomeen genaamd Dust is betrokken.

Het eerste boek werd in 2007 verfilmd als The Golden Compass. Hoofdrollen in de film waren er voor Daniel Craig en Nicole Kidman. Helaas voor de fans flopte de film. New Line Cinema, die ook verantwoordelijk was voor de filmversie, zal de miniserie produceren samen met productiemaatschappij Bad Wolf.