Dakota Johnson is Anastasia Steele in Fifty Shades of Grey

Enkele dagen geleden maakten we bekend dat Charlie Hunnam (Pacific Rim, Sons of Anarchy) de rol van Christian Grey zou gaan vertolken in de verfilming van Fifty Shades of Grey. Maar ondertussen is ook de vrouwelijke hoofdrol bekendgemaakt. Niemand minder dan Dakota Johnson (The Social Network, Ben and Kate) gaat Anastasia Steele vertolken in deze samenwerking tussen Universal Pictures en Focus Features. De film zal worden geregisseerd door Sam Taylor-Johnson en worden geproduceerd door Michael De Luca, Dana Brunetti en E L James, de schrijfster van de beruchte boekenreeks.

Anastasia is net afgestudeerd aan de universiteit, samen met haar beste vriendin Kate. Terwijl Kate aan de slag gaat bij een lokale krant, komt Anastasia moeilijk aan de bak met haar universitaire graad en besluit ze een baan aan te nemen in een bouwmarkt. Op een dag vraagt een zieke Kate haar om een interview over te nemen met ene Christian Grey. Een succesvolle entrepreneur en miljardair. Het blijkt het begin te zijn van een bijzondere relatie.

De Amerikaanse releasedatum staat op 1 augustus 2014 en verwacht wordt dat deze ook snel in de Nederlandse bioscopen zal worden vertoond.