Damon Lindelof schrijft brief aan fans met update over Watchmen serie

In een brief van vijf pagina’s op zijn Instagram sprak maker Damon Lindelof (Lost, The Leftovers) openhartig met fans over de Watchmen-serie van HBO die momenteel in pre-productie is. De schrijver-regisseur-producent en Emmy-winnaar sprak eerlijk over zijn eigen zorgen over het aannemen van de geliefde stripverhalen uit 1986, terwijl hij ook enkele details gaf over zijn intenties met de tv-serie en hoe hij van plan is om die zorgen aan te pakken.

De showrunner legt uit dat ze geen zin hebben om een adaptatie te maken die de 12 “issues Mr. Moore and Mr. Gibbons created thirty years ago. Those issues are sacred ground and they will not be retread nor recreated nor reproduced nor rebooted.”

Lindelof vervolgt dat het verhaal echter “geremixed” zal zijn en dat de gebeurtenissen van de Watchmen-strips canon zijn. De HBO-serie is geen vervolg, maar is een verhaal “set in the world its creators painstakingly built… but in the tradition of the work that inspired it, this new story must be original. It has to vibrate with the seismic unpredictability of its own tectonic plates. It must ask new questions and explore the world through a fresh lens. Most importantly, it must be contemporary… The tone will be fresh and nasty and electric and absurd… Some of the characters will be unknown. New faces. New masks to cover them.”

Je kunt de volledige brief van Lindelof hieronder lezen.

Day 140.

Een bericht gedeeld door Damon (@damonlindelof) op

Oorspronkelijk uitgebracht als een 12-uitgave miniserie vanaf 1986, werd Watchmen snel een van de meest spraakmakende verhalen. Zack Snyder‘s filmadaptatie van Watchmen, werd uitgebracht in 2009 en bracht slechts $ 185 miljoen op aan de wereldwijde box office. De cast bestaat uit Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan, Carla Gugino en Patrick Wilson.

Sinds de release van de film bracht DC Comics een uitgebreide ‘Before Watchmen’-strip uit met verhalen uit het verleden van de centrale personages. Meer recentelijk heeft DC Comics geprobeerd om Watchmen te integreren in het bredere DC Multiverse.

Lindelof, wiens The Leftovers vorig jaar na drie seizoenen stopte, is het best bekend voor het co-creëren van de hit ABC-serie Lost. Daarnaast heeft hij meegeschreven aan scenario’s voor films als Prometheus, Tomorrowland en Star Trek Into Darkness.