Danai Gurira stopt met The Walking Dead

The Hollywood Reporter heeft laten weten dat Danai Gurira (Black Panther), de actrice die Michonne speelt in de AMC apocalypsserie The Walking Dead sinds het tweede seizoen, de serie na zeven seizoenen zal verlaten.

Gurira heeft een nieuwe deal getekend om in een beperktere hoedanigheid te verschijnen in het onlangs bestelde tiende seizoen, naar verluidt zal ze verschijnen in een handvol afleveringen waarna ze de overgang zal maken naar de aankomende trilogie film spin-offs met Andrew Lincoln in de hoofdrol als Rick Grimes.

In de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 moet de groepen overlevenden, zowel oude als nieuwe, blijven omgaan met de impact van gebeurtenissen die plaatsvonden gedurende de zes jaar die voorbij zijn gegaan. Sinds de verdwijning van Rick zijn veel van deze personages vreemden voor elkaar geworden, en in sommige opzichten zelfs vreemden voor zichzelf. Wat ze wel weten is dat ze onmiskenbaar gevaarlijk zijn. Ze zullen snel beseffen dat de wereld niet werkt zoals ze dachten.

Andrew Lincoln verliet de serie eerder dit seizoen al om later te verschijnen in een The Walking Dead-filmtrilogie in hetzelfde universum. In zijn afwezigheid worden de hoofdrollen gespeel door Norman Reedus, Danai Gurira, Melissa McBride, Alanna Masterson, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Ross Marquand, Tom Payne, Khary Payton en Jeffrey Dean Morgan.

Nieuwkomers in de serie zijn Ryan Hurst als Beta en Samantha Morton‘s Alpha als de leiders van de Whisperers, samen met Lauren Ridloff als Connie, Eleanor Matsuura als Yumiko en Dan Fogler.

The Walking Dead seizoen 9B is vanaf 10 februari 2019 te zien op AMC.