Daredevil: Born Again vanaf 2024 te zien op Disney Plus

Tijdens het Marvel-panel op San Diego Comic-Con werd Daredevil: Born Again aangekondigd, de nieuwe Daredevil Disney Plus serie. De serie zal 18 afleveringen beslaan en zal in het voorjaar van 2024 op Disney Plus worden gestreamd. Zowel Charlie Cox als Vincent D’Onofrio keren terug in de serie als respectievelijk Matt Murdock/Daredevil en Wilson Fisk/Kingpin.

Deze onthulling komt nadat Cox zijn langverwachte Marvel Cinematic Universe-debuut maakte als Matt Murdock in een korte cameo in Spider-Man: No Way Home. Kort daarna kon Vincent D’Onofrio ook zijn iconische Daredevil-rol als Wilson Fisk/Kingpin opnieuw spelen in de Disney Plus serie Hawkeye.

De Netflix Daredevil serie begon in 2015 en introduceert Matt Murdock, ook bekend als Daredevil, een blinde advocaat die elke dag de misdaad bestrijdt als een gemaskerde burgerwacht. Met behulp van zijn verhoogde zintuigen, die hij kreeg nadat hij als jonge jongen blind was geworden, bestrijdt Matt Murdock ‘s nachts de misdaad in de straten van Hell’s Kitchen in New York City als Daredevil en begint hij een samenzwering van de criminele onderwereld onder leiding van Wilson Fisk aan het licht te brengen.

De hoofdrollen in de serie werden gespeeld door Deborah Ann Woll, Elden Henson, Rosario Dawson, Vincent D’Onofrio, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall, Bob Gunton, Ayelet Zurer, Jon Bernthal, Élodie Yung en Stephen Rider. Daredevil introduceerde geleidelijk andere bekende Marvel-personages zoals The Punisher, Electra en Bullseye tijdens de drie seizoenen en werd geprezen door zowel critici als publiek.

Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus.

Daredevil: Born Again

In 2018 besloot Netflix zijn drie Marvel-series, waaronder Luke Cage, Iron Fist en Daredevil, te annuleren. Na een jaar had de streamer ook Jessica Jones en The Punisher stopgezet. De verrassende annuleringen markeren het begin van het einde voor Jeph Loeb’s Marvel Television, dat in 2019 onder de vlag van Marvel Studios werd geplaatst na de promotie van Marvel Studios President Kevin Feige tot Marvel’s Chief Creative Officer.

Vorig jaar zijn de live-actierechten op de bovengenoemde Marvel-personages eindelijk teruggegeven aan Marvel Studios, waardoor ze Matt Murdock in No Way Home en Kingpin in de Hawkeye-serie konden gebruiken. Het valt nog te bezien of andere acteurs van de Netflix/Marvel-series ook in toekomstige MCU-projecten zullen verschijnen of niet.

Het Marvel Cinematic Universe begon vorig jaar aan fase vier met vier films en vijf Disney+ series, waaronder WandaVision. Dit jaar zal Marvel Studios nieuwe live-action MCU-series debuteren, zoals Moon Knight, She-Hulk en Ms. Marvel.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter