Daredevil reboot in de maak bij Marvel Studios

UPDATE


David Hayter heeft op Twitter gereageerd naar aanleiding van het nieuws dat Marvel Studios werkt aan een Daredevil reboot. Dit blijkt volgens Hayter niet correct te zijn. Lees hieronder zijn reactie.

Hieronder vervolgt het originele bericht.

X-Men-schrijver David Hayter zegt dat Marvel Studios een reboot van Daredevil aan het ontwikkelen is. Tijdens een toespraak op MCM London Comic Con werd Hayter gevraagd welk MCU-personage hij zou willen doen als hij terug zou worden verwelkomd bij Marvel en hij antwoordde dat het Daredevil is. Hij geeft aan dat ze bezig zijn met een reboot van Daredevil. De opmerking doet het lijken alsof het een bekend feit is, maar het is de eerste keer dat het nieuws bevestigd wordt. Hayter legde uit dat hij graag de Frank Miller-reeks van de strips zou willen verkennen. Hayter gaat niet in op of de reboot een serie of film is. Hij zei:

“You know, they’re doing a reboot of Daredevil and Daredevil was always a very important character to me, and I loved the, I loved the first way they did it. But there’s certain things that I, you know that I want to adapt from the Frank Miller run on Daredevil that really meant a lot to me. Um, I yeah, I mean, that’s really the one.”

Hayter is vooral bekend als de schrijver van X-Men (2000), X2: X-Men United en Zack Snyder’s Watchmen.

Daredevil reboot

Daredevil is de beroemde “Man Without Fear” uit Marvel Comics, gemaakt in 1964 door Stan Lee en Bill Everett. Als kind werd Matt Murdock bij een ongeluk verblind door een mysterieuze chemische lekkage, die zijn andere zintuigen versterkte en hem een ​​soort radar gaf. Als volwassene is Murdock overdag advocaat en ‘s nachts een burgerwacht, gekleed in zijn kenmerkende rode pak met een gehoornde masker, genaamd Daredevil.

In 2003 speelde Ben Affleck de rol van Daredevil in zijn eerste solofilm, samen met Jennifer Garner, Michael Clarke Duncan en Colin Farrell. In 2015 werd Daredevil geadapteerd tot een Netflix-serie met Charlie Cox als de titulaire held. De serie kreeg drie seizoenen voordat deze werd geannuleerd, waardoor het personage sinds 2018 in het ongewisse bleef. Er gingen geruchten dat Cox’ Matt Murdock zou verschijnen in Spider-Man: No Way Home, maar tot nu toe is dit niet officieel bevestigd.

Cox’s Daredevil was de eerste Marvel Cinematic Universe-serie op Netflix en maakte de weg vrij voor de spin-offs Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage en The Punisher, waarvan de eerste drie uiteindelijk uitmondden in de cross-over serie The Defenders. De serie ontving lovende recensies van critici en publiek tijdens de drie seizoenen, en fans waren aanvankelijk teleurgesteld toen het streamingplatform de serie annuleerde. Zowel Netflix als Marvel Studios beloofden dat het personage te zien zou zijn in toekomstige MCU-projecten. Alle Netflix-series hadden losse banden met het MCU, dus zijn verschijning in de film zou niet veel uitleg vereisen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter