Darth Vader-acteur David Prowse overleden op 85-jarige leeftijd

David Prowse is overleden op 85-jarige leeftijd. De voormalige bodybuilder uit Bristol stond vooral bekend door zijn rol als Darth Vader in de originele Star Wars-trilogie. Prowse werd gecast als Vader vanwege zijn imposante lichaamsbouw, hoewel de rol werd ingesproken door James Earl Jones.

David Prowse overleden

Prowse groeide op het in Britse Bristol, waar hij les volgde aan de Bristol Grammar School. In zijn tienerjaren had Prowse reeds een lengte van bijna 2 meter, die van pas kwam bij een aantal van zijn baantjes, waaronder bouncer in de discotheek en lid van een reddingsbrigade.

Prowse was bodybuilder en gewichtheffer tot hij in 1967 zijn eerste rol speelde in een James Bondfilm. Prowse was Frankensteins Creature in de film Casino Royale. Hij speelde ook in series zoals The Saint, Space 1999, Doctor Who en A Clockwork Orange.

Hij was ook in Groot-Brittannië bekend als de ‘Groene Kruis Man’ die tien jaar lang in talrijke ideële reclamefilmpjes de verkeersveiligheid van vooral kinderen bevorderde. Hij was met name op die rol, voor het Nationale Verkeersveiligheidscomité, erg trots. Hij kreeg er ook een koninklijke onderscheiding voor, aldus de BBC.

In maart 2009 werd teelbalkanker bij de acteur vastgesteld. In januari 2010 werd de acteur genezen verklaard.

R.I.P. David Prowse 1935 – 2020VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter