Das Boot regisseur Wolfgang Petersen overleden

De beroemde Duitse filmmaker Wolfgang Petersen is op 81-jarige leeftijd overleden. Petersen stierf naar verluidt vreedzaam in zijn woning in Brentwood aan alvleesklierkanker in de armen van zijn vrouw Maria Antoinette. Petersen brak in 1981 door met zijn Oscar-genomineerde WW2 onderzeeërfilm Das Boot.

Wolfgang Petersen

Petersen werd geboren in Emden. Van 1953 tot 1960 volgde hij de Johanneum school in Hamburg. Begin jaren zestig regisseerde hij toneelstukken in het Ernst Deutsch Theater in Hamburg. Hij studeerde theater in Berlijn en Hamburg en volgde tussen 1966 en 1970 de filmacademie in Berlijn.

Het succes van Das Boot leidde ertoe dat hij het roer overnam van The Neverending Story. Hoewel de twee flops Enemy Mine en Shattered volgden, maakte Petersen midden jaren negentig een enorme vlucht met een reeks succesvolle kaskrakers in het volgende decennium. Deze omvatten de veelgeprezen In the Line of Fire, de virusthriller Outbreak, de actiethriller Air Force One, The Perfect Storm, de bewerking van Homer’s The Illiad Troy, en de rampenthriller Poseidon.

R.I.P. Wolfgang Petersen 1941 – 2022

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter