David Bowie film met nooit vertoonde beelden in de maak

Er is een nieuwe David Bowie film in de maak. De Britse musicus overleed in 2016, en deze concertfilm staat mogelijk gepland voor het zesde jubileum van zijn dood. Dit nieuws is bekend gemaakt door Variety.

Regisseur Brett Morgen, bekend van documentaires als Kurt Cobain: Montage of Heck (2015) en de Jane Goodall (2017) documentaire Jane, is bijna klaar met het produceren van een gloednieuwe documentaire over de legendarische musicus David Bowie. De film is grotendeels gemaakt van duizenden uren aan beeldmateriaal, waarvan het grootste deel nog niet eerder vertoond is. Morgen is de afgelopen vier jaar bezig geweest met dit vooralsnog naamloos project. Volgens een bron wordt de film geen documentaire of biografische film, maar een immersieve bioscoopervaring, gebaseerd op duizenden uren aan niet vertoond materiaal. De beelden zullen voor een groot deel bestaan uit concertopnames. Morgen is naast regisseur ook editor en schrijver van dit project. De film wordt speciaal gemaakt voor IMAX vertoningen.

De muziek producent van David Bowie, Tony Visconti, is ook verwikkeld in het produceren van de muziek in dit project. Het geluidsteam van Bohemian Rhapsody werkt ook mee met het ontwerpen en mixen van het geluid.

David Bowie film bij de Sundance Film Festival

Mogelijk zal de film in première gaan bij de Sundance Film Festival. Dit evenement zal plaatsvinden kort na het zesde jubileum van de dood van David Bowie, op 10 januari 2016. Bowie overleed na een anderhalf jaar lange strijd tegen kanker, op 69-jarige leeftijd. Naast een van de meest invloedrijke musici van de vorige eeuw was Bowie ook acteur. Hij verscheen in films als The Hunger (1983) Labyrinth (1986) en The Man Who Fell to Earth (1976).

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op FacebookInstagramTwitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter