David Leitch in gesprek voor Enter The Dragon remake

David Leitch, de regisseur van Deadpool 2, is in gesprek om de aankomende remake van de Bruce Lee klassieker Enter the Dragon (1973) te regisseren. Dit meldt Deadline.

De originele Enter the Dragon film, Lee’s laatste film voor zijn dood, was een enorm succes toen deze werd uitgebracht en wist meer dan $90 miljoen op te brengen over de hele wereld. Het wordt ook beschouwd als een van de grootste vechtkunstfilms aller tijden en werd door de Library of Congress in 2004 geselecteerd voor conservering in het National Film Registry.

Enter the Dragon volgt een Shaolin krijgskunstenaar die door een Britse geheime agent wordt gedwongen om deel te nemen aan een karate-toernooi op het eiland van de misdaadheer Han, die ervan verdacht wordt het toernooi te hebben gebruikt voor drugshandel en prostitutie.

Leitch heeft zijn regiedebuut met Atomic Blonde uit 2017 opgevolgd door Deadpool 2. Hij zal de aankomende Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw regisseren en de verfilming van Tom Clancy’s The Division die nog steeds in ontwikkeling is.