De film RESPECT vanaf 2 september in de bioscoop

Universal Pictures brengt de film Respect, 2 september uit in de Nederlandse bioscoop. Liesl Tommy‘s aanstaande Aretha Franklin biopic heeft Oscarwinnaar Jennifer Hudson in de hoofdrol als The Queen of Soul. Bekijk hieronder een trailer.

respect film bioscoop

Film RESPECT in de bioscoop

Respect is een muzikale biopic over de legendarische zangeres Aretha Franklin. Oscar- en Grammy-Awardwinnaar Jennifer Hudson (Dreamgirls) kruipt in de rol van deze Queen of Soul. De film volgt Aretha Franklins carrière vanaf de dagen dat ze als kind in een koor in de kerk van haar vader zong tot ze een internationale superster werd. Respect is het buitengewone waargebeurde verhaal van dit muziekicoon.

Franklin had meer dan 100 singles in de Billboard-hitlijsten, waaronder 17 Top 10 pop-singles en 20 No. 1 R & B-hits, won 18 Grammy Awards en is opgenomen in de Rock and Roll Eregalerij. Franklin’s heruitvinding van Otis Redding’s “Respect” als een feministisch volkslied veranderde haar in een icoon van burgerrechten en vrouwenbewegingen. Haar culturele impact was gevoeld gedurende haar carrière, van haar zang bij de herdenkingsdienst van Dr. Martin Luther King tot het uitvoeren van drie presidentiële inauguraties. Naast “Respect”, heeft ze hits als “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman,” “Do Right Woman – Do Right Man,” en “Think”.

De film geregisseerd door Tony-genomineerde Liesl Tommy (Broadway’s Eclipsed) en is geschreven door Emmy-genomineerde Tracey Scott Wilson (The Americans, Fosse/Verdon).

Hudson, die persoonlijk werd uitgekozen door Franklin om haar in de film te spelen, wordt vergezeld door Forest Whitaker als Reverand C.L. Franklin, Marlon Wayans als Ted White, Audra McDonald als Barbara Siggers Franklin, Mary J. Blige als Dinah Washington, Marc Maron als Jerry Wexler, Tituss Burgess als James Cleveland, Saycon Sengbloh als Erma Franklin, Hailey Kilgore als Carolyn Franklin, Tate Donovan als John Hammond en Skye Dakota Turner.

De film RESPECT draait vanaf 2 september 2021 in de Nederlandse bioscoop.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter