De filmcollectie van Ed ‘The Movie Man’ Slotboom

Netflix en andere streamingdiensten mogen dan een groot aanbod hebben, voor sommige mensen is dit niet genoeg. Zo zijn er veel filmliefhebbers die nog steeds een grote verzameling DVD’s en Blu-rays hebben. Een goed voorbeeld daarvan is Ed Slotboom, die in zijn buurt bekendstaat als ‘The Movie Man’. Onlangs namen we een kijkje in zijn filmcollectie, die ruim 11.000 titels kent.

Gezien de huidige omstandigheden zijn we niet bij Ed op bezoek geweest, maar hebben we hem via Facebook enkele vragen over zijn filmcollectie kunnen sturen.

Heey Ed, kun je wat over jezelf vertellen?

Hallo allemaal, ik ben Ed Slotboom en ben al een movie freak vanaf mijn 12e. Dit is allemaal begonnen met mijn oudste broer, die zelf een groot liefhebber van films was. We waren lid van een hoop videotheken in Amsterdam en iedere zomervakantie was het dan ook veel films kijken. Toen ik 16 was woonde ik al op mezelf en had ik een grote VHS verzameling van ruim 3000 films. Rond mijn 20ste heb ik door ruimte tekort (ik had een kleine woning) mijn collectie weggedaan. Pas in 2006 ben ik weer films gaan verzamelen. Dit kwam doordat mijn vrouw thuiskwam met een dvdtje van The 10th Kingdom.

Foto van filmcollectie

Mijn collectie (VHS, DVD en Blu-Ray) is inmiddels gegroeid naar zo’n 11 a 12.000 titels. In 2008 begon ik trouwens ook met het verzamelen van film speelgoed.

2. Wat is het duurste object uit je verzameling?

De DVD-box met daarin de eerste vier seizoenen van de serie The Sopranos, die mij in 2008 350 euro heeft gekost. Ik heb hem toen gekocht bij de Free Record Shop. Mijn duurste film pop was van The Planet Of The Apes, deze kostte 189 euro. En die kwam van A Space Oddity in Amsterdam.

3. Heb je naast fysieke films ook nog abonnementen op streamingdiensten zoals Netflix?

Ja, we hebben Netflix, Disney+ en Videoland.

4. Waar heb je de meeste films uit je filmcollectie gekocht?

De meeste komen bij de Free Record Shop vandaan, we gingen daar vroeger iedere zaterdag inkopen doen. Tegenwoordig kopen we het meeste op rommelmarkten of braderieën, dat scheelt een hoop in de portemonnee.

5. Welke film of serie kan je de lezers aanraden?

Ik vind The Godfather de beste film en qua series toch wel The Sopranos.

Hierbij willen we Ed bedanken voor het interview. Mocht jij zelf ook een verzameling of thuisbioscoop hebben, neem gerust contact met ons op. We staan er altijd voor open om deze uit te lichten.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.