De Geniale Vriendin seizoen 3 vanaf juni op de NPO

De Geniale Vriendin seizoen 3 (of: My Brilliant Friend) zal vanaf 16 juni 2022 te streamen zijn via NPO Plus en vanaf 17 juni zijn de acht afleveringen wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

Het betreft een verfilming van de immens populaire roman L’ Amica Geniale van Elena Ferrante. Er verschijnen acht afleveringen waarin Ferrante’s derde roman Those Who Leave and Those Who Stay wordt geadapteerd. Het derde seizoen speelt zich af in de jaren 70 en tussen Napels, Pisa, Florence en Urbino. Bekijk hieronder de trailer.

De eerste twee seizoenen van De Geniale Vriendin zijn terug te kijken op NPO Plus en zijn tevens beschikbaar op HBO Max.

De Geniale Vriendin seizoen 3 op NPO

De Geniale Vriendin toont de evolutie van de levenslange vriendschap tussen twee Italiaanse vrouwen, Elena en Lila, vanaf hun kindertijd in het Napels van de jaren 50. Wanneer de belangrijkste vriendin in haar leven spoorloos verdwijnt, zet Elena Greco, een inmiddels bejaarde vrouw ondergedompeld in een huis vol boeken, haar computer aan en begint het verhaal van hun vriendschap te schrijven.

Aan de start van het derde seizoen krijgt Elena tijdens een presentatie van haar boek in Milaan te maken met een agressieve journalist. Ze wordt echter onverwacht te hulp geschoten door Nino, waarna ze beseft dat ze nog steeds gevoelens voor hem heeft en begint te twijfelen aan haar relatie met haar verloofde Pietro.

De hoofdrollen worden gespeeld door Gaia Girace, Margherita Mazzucco, Anna Rita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa, Alessio Gallo, Giovanni Amura, Francesco Serpico, Edu Rejón, Giulia Pica, Claudio Lardo, Mirko Setaro, Vittorio Ciorcalo, Giovanni Toscano, Eugenio Di Fraia, Rebecca Fanucchi, Iacopo Ricciotti, Daniele Cacciatore.

De Geniale Vriendin is een Italiaans- en Napolitaans coming-of-age-dramaserie gemaakt door Saverio Costanzo voor HBO, RAI en TIMvision. Vernoemd naar de eerste van vier romans in de romans-serie van Elena Ferrante, zal het hele literaire werk in vier seizoenen van acht afleveringen worden geadapteerd. De serie is een coproductie tussen de Italiaanse productiebedrijven Wildside, Fandango, The Apartment, Mowe en internationale filmgroepen Umedia en Fremantle.

Het derde seizoen De Geniale Vriendin zal vanaf 16 juni 2022 te streamen zijn via NPO Plus en vanaf 17 juni wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter