De Inspirator vanaf 6 september in de bioscoop

Het komische drama De Inspirator legt een actueel maatschappelijk vraagstuk in de weegschaal. Wat is belangrijker: zingeving en geluk of erkenning en materieel succes? Hoofdrolspeler Hans Breetveld regisseert met De Inspirator zijn tweede lange speelfilm na zijn debuut Lege Maag uit 2009.

De Inspirator

De Inspirator draait om Change-Goeroe Gijs Schippers (Hans Breetveld). Gijs trekt volle zalen als spreker op congressen en seminars en ook in zijn privéleven kent hij enkel succes. Samen met zijn vrouw Elske (Mary-Lou van Steenis) en zoon Thijmen (Pim Dekker) begeeft hij zich in de beste kringen en geniet hij van zijn materiële rijkdommen. Totdat Gijs in een fikse midlifecrisis belandt. Hij stort zich in een passionele affaire met de ambitieuze Judith en al snel wil zij meer. De twee besluiten allebei hun bedrogen partners te verlaten maar als het moment suprême eindelijk daar is, gooit het lot voor zowel Gijs als Judith roet in het eten.

Naast Breetveld zijn er tevens rollen voor Sytske van der Ster (De co-assistent, Levenslied), David Lucieer (Rokjesdag, Sneekweek), Mary-Lou van Steenis (Vrienden voor het leven, Dokter Tinus), Eva Duijvestein (Rendez-Vous, Alberta), Truus te Selle (De Heineken Ontvoering, Soof) en Hein van der Heijden (La Famiglia, Zuidas).

De Inspirator werd door Breetveld geschreven in samenwerking met scenarioschrijver Reinier Hattink en medebedenkers Michiel Nannen en Ronald Kerkman. De film draait vanaf 6 september in de bioscoop.