De Luizenmoeder krijgt definitief bioscoopfilm

De succesvolle serie De Luizenmoeder krijgt officieel een vervolg in de bioscoop. Ilse Warringa neemt de regie op zich en maakt hiermee haar regiedebuut. Dat hebben producenten Nijenhuis & Co en Bing Film & TV vandaag bekendgemaakt. De opnames van De Luizenmoeder film staan gepland voor de tweede helft van 2020. Warringa, die tevens weer de rol van Juf Ank zal spelen, zei:

“De voorpret is er al, op papier bestaat het al en in mijn hoofd draait de film al op volle toeren: ik kan me er dus enorm op verheugen om de personages van De Klimop weer nieuw leven in te blazen en ze heerlijk als vanouds op mekaar in te laten hakken.”

Warringa, Jan Albert de Weerd en Eva Aben, die ook de serie schreven, werken aan een scenario.

De Luizenmoeder ging over het wel en wee op basisschool De Klimop waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. Na twee seizoenen stopte de serie. De serie hield wekelijks vele miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.

Het eerste seizoen werd in 2018 uitgezonden bij AVROTROS en was een doorslaand succes.

De hoofdrollen in de serie werden vertolkt door Jennifer Hoffman, Henry van Loon, Diederik Ebbinge, Bianca KrijgsmanAndré Dongelmans, Arnoud Bos, Ilse Warringa, Leny Breederveld, Maaike Martens, Rian Gerritsen, Rop Verheijen, Vincent Rietveld.

Wanneer De Luizenmoeder film in de bioscoop verschijnt is nog niet bekend.