De Oscars zonder gastheer voor de eerste keer in drie decennia

Voor de eerste keer in bijna 30 jaar zullen de Oscars het moeten doen zonder een gastheer, heeft Variety bevestigd. De producenten zoekt blijkbaar een groep A-listers bij elkaar om de hele avond verschillende segmenten te introduceren.

Kevin Hart zou het evenement oorspronkelijk gaan presenteren, maar stopte uren nadat vernederende opmerkingen en tweets die eerder door de komiek over de LGBTQ-gemeenschap waren gemaakt, werden opgerakeld. Na een optreden in de show van Ellen Degeneres, ging het gerucht dat de Academy overwoog om Hart wederom te verwelkomen als gastheer als hij de gelegenheid had gebruikt om zich te verontschuldigen. Hart’s optreden in de show bevorderde alleen de controverse.

De Oscarproducenten en de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences zoeken naar toptalent in de hoop een groep samen te stellen voor de uitzending. Deze bevat sketches. De Academy en haar producers zijn ook van plan om de show nieuw leven in te blazen, met name om deze in te korten. Een anonieme producent vertelde aan de site:

“The people who produce that show are hogtied by the Academy, who as a group are not willing to change very much. It’s hard to know how anyone in my community can really contribute.”  

De Academy Awards zijn nog maar één keer eerder zonder gastheer geweest en voor die tijd waren er voorbeelden van namen als Bob Hope, Jack Lemmon, Rosalind Russell en natuurlijk Donald Duck die de taken verdeelden. De laatste keer dat meer dan drie mensen het evenement presenteerden was in 1987 toen Chevy Chase, Goldie Hawn en Paul Hogan samen op het podium stonden.

De 91ste Oscar-uitreiking vind plaats op zondag 24 februari 2019 in het Dolby Theatre in Hollywood & Highland Center in Hollywood en wordt live uitgezonden door ABC Television Network.