De serie Leonardo met Aidan Turner vanaf 23 maart

De serie Leonardo met Aidan Turner (The Hobbit, Poldark) als Leonardo da Vinci zal vanaf 23 maart 2021 te zien zijn. Het drama is mede gecreëerd door Frank Spotnitz (The Man in the High Castle). De serie bestaat uit acht afleveringen en is een dramatisering van het leven van Leonardo da Vinci. De reeks speelt zich af in het 15e-eeuwse Florence.

Leonardo serie

De serie Leonardo

Leonardo werd geboren in Vinci, Toscane, en groeide uit tot een ongeëvenaard genie wiens werk de gevestigde orde omver wierp en de wereld blijft inspireren. Zijn rusteloze nieuwsgierigheid fladderde tussen kunst, wetenschap en technologie, allemaal ingegeven door een diepe en onbevreesde mensheid, bevrijd van de conventies van zijn tijd, gedreven door een zoektocht naar kennis en vastbesloten om de mysteries van de wereld om hem heen te ontrafelen. De serie probeert het raadsel van deze buitengewone en toch ongelooflijk hedendaagse man op een frisse en originele manier te ontrafelen, door middel van een onverteld verhaal van mysterie en passie.

Naast Turner zijn er rollen voor Giancarlo Giannini, Freddie Highmore, Matilda De Angelis, Miriam Dalmazio, Robin Renucci, Kit Clarke, James D’Arcy, Antonio DeMatteo.

Giancarlo Giannini (Romanzo Criminale) is te zien al de leermeester van Leonardo da Vinci, Andrea del Verrocchio. Caterina da Cremona, de beste vriendin en mysterieuze muze van Da Vinci, wordt gespeeld door Matilda de Angelis (The Undoing). De serie heeft ook een rol voor de Golden Globe-genomineerde Freddie Highmore (The Good Doctor, Bates Motel, Finding Neverland) als een fictieve jonge detective genaamd Stefano Giraldo.

De serie wordt door Frank Spotnitz (The Man in the High Castle) en Steve Thompson (Sherlock en Doctor Who) gemaakt. De serie wordt geproduceerd door Lux Vide met RAI Fiction en Big Light Productions in samenwerking met France Télévisions en RTVE.

De serie Leonardo is vanaf 23 maart 2021 te zien.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter