De serie Manhunt: Unabomber vanaf 12 december op Netflix

De serie Manhunt is een drama-anthologie, gemaakt door Andrew Sodroski, Jim Clemente en Tony Gittelson. Aanvankelijk bedacht als een miniserie met Sam Worthington en Paul Bettany in de hoofdrol, werd er fictief verslag gedaan van de FBI-jacht op de Unabomber. Geïnspireerd door daadwerkelijke gebeurtenissen, neemt deze serie anthologieën over ware misdaad een diepe duik in de duistere, verwrongen geesten van terroristen en volgt ze de dappere zielen die op hen jagen. De serie ging op 1 augustus 2017 in première op Discovery Channel. Netflix heeft de rechten op de serie in november 2017 gekocht en deze zal vanaf 12 december 2017 te zien zijn.

Manhunt: Unabomber is gebaseerd op de ware gebeurtenissen rond de jacht van de FBI op de zogenoemde Unabomber, de wetenschapper Theodore ‘Ted’ Kaczynski die vanaf het einde van de jaren zeventig verantwoordelijk bleek voor een reeks aan bombrieven in de VS.

Manhunt volgt Jim Fitzgerald, die aan het begin van een veelbelovende carrière staat. Hem wordt gevraagd om de mysterieuze Unabomber te ontmaskeren. Fitzgerald is een nieuwe ‘criminal profiler’ en het nieuwste lid van de Unabom Task Force. Hij wordt geconfronteerd met een zware strijd tegen de bureaucratie van de UTF, doordat zijn non-conformistische ideeën en nieuwe benaderingen van de forensische taalkunde worden afgewezen. De oplopende spanning toont een strijd tussen een profiler, die de werkelijkheid om zich heen uit het oog verliest, tegenover een crimineel die juist de werkelijkheid van de maatschappij probeert te ontmaskeren.

De serie werd ontwikkeld door Andrew Sodroski, Jim Clemente en Tony Gittelson. De hoofdrollen worden gespeeld door Sam Worthington, Paul Bettany, Chris Noth, Jeremy Bobb, Ben Weber, Keisha Castle-Hughes, Lynn Collins, Brían F. O’Byrne, Elizabeth Reaser.

De serie Manhunt is vanaf 12 december 2017 te zien op Netflix.