Terminator musical in de maak?

Het internationale bedrijf Stage Entertainment is nog steeds volop aan het uitbreiden. Ze zijn onder andere verantwoordelijk voor hitmusicals als The Lion King en The Bodyguard. Onlangs is bekend geworden dat het bedrijf nu bezig is om een musical te produceren rondom de klassieke actiefilm Terminator van James Cameron en met Arnold Schwarzenegger.

Albert Verlinde, Managing Director van Stage Entertainment Nederland, ziet een Terminator musical wel zitten. Hij vertelt:

”Ik kon niet wachten om aan de slag te gaan met dit project. Het kan ervoor zorgen de musical eindelijk keer van het ”jankwijven” imago af gaat komen. Een stoere film als Terminator zal zeker een hoop mannen aantrekken. Zie het maar als een voorstelling waar jij je vriend naartoe kan slepen zonder dat hij in slaap valt! Daarnaast heb ik Arnold altijd al een aantrekkelijke man gevonden…”

Aldus Verlinde. Toen men hem vroeg hoe ze een brute actiefilm als Terminator naar een musical willen omzetten was zijn antwoord:

”In principe is de tweede Terminator film niet zo verschillend als bijvoorbeeld The Bodyguard. In beide films zien we een macho figuur die een weerloos persoon moet beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. Daarnaast moeten de meeste musicals het hebben van de special effects en niet het verhaal. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de Terminator reeks. Daarom nemen we gewoon een klef liefdesverhaal en vullen dat op met explosies en heen en weer vliegende kogels.”

Terminator Musical

Naast de nieuwe doelgroep worden ook de echte musical fans niet vergeten. De show zal enkele prachtige liefdesliedjes bevatten. Dit weten we omdat de voorlopige tracklist is uitgelekt:

  1. Hello…(it is Sarah Connor I’m looking for)
  2. Why do you cry?
  3. Melt my heart of steal
  4. I wanna terminate you all night long
  5. Come with me if you want to feel love
  6. Making love in the chopper
  7. You hurt me more then Terminator Genisys ever did
  8. I’ll be back baby

Toch is het nog niet zeker of de musical er wel daadwerkelijk komt. Het bedrijf heeft namelijk als enige voorwaarde dat Arnold Schwarzenegger zelf de rol van Terminator op zich neemt. Dit omdat er natuurlijk maar één echte Terminator is.

Desondanks verwacht het team wel dat Schwarzenegger de rol aanneemt. Verlinde denkt dat de acteur wel zit te wachten om een musical-rol aan zijn cv toe te voegen:

”Arnold heeft zoveel dingen in zijn leven geprobeerd, maar hij is nog geen musicalster geweest. Ik durf te wedden dat ook hijzelf dat een groot gemis vind. Het is misschien geen geweldige zanger, maar ach…hij was ook geen geweldige slechterik in Batman & Robin en dat heeft ook iedereen hem vergeven.”

Naast Schwarzenegger is Irene Moors in gesprek voor de rol van Sarah Connor. Het bleek dat ze affiniteit met de film kreeg nadat haar collega Carlo Boszhard steeds foute Schwarzenegger imitaties deed achter de schermen van Telekids. De rol van Kyle Reese gaat waarschijnlijk vertolkt worden door Tim Haars. Mocht de Terminator musical een succes worden dan komen misschien soortgelijke projecten rondom Transformers, Rambo en The Human Centipede.

Martijn Pijnenburg

Disclaimer: In de Spotlight was een rubriek van satirisch nieuws welke destijds weleens op Filmhoek.nl verscheen. Dit bericht is 100% fictief en is enkel bedoeld voor vermaak.