De voordelen van een tv abonnement

Als jij van films, series en televisieprogramma’s wilt genieten dan is een internetabonnement wel zo handig. Of misschien zelfs een abonnement met televisie erbij. Dit omdat er via de reguliere tv ook nog allerlei interessante dingen worden uitgezonden. Toch zijn er ook mensen die een tv abonnement niet zo nodig vinden. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van een internetabonnement met televisie.

Het kijken van reguliere televisie is niet meer zo populair als vroeger. Toch kan het lonen om een abonnement met TV en internet aan te schaffen. Veel mensen denken dat ze geen reguliere televisie nodig hebben, gezien je te Video on demand alsnog naar allerlei films, series en programma’s kunt kijken. Toch lijkt het voor veel consumenten nog steeds een goede optie te zijn om beide te combineren.

De reguliere televisie heeft nog steeds veel te bieden. Zo worden er nog steeds veel films en series uitgezonden. Ook blijkt de serie Peaky Blinders nog via de televisie te zien te zijn. Dus tenzij je een gigantische collectie aan DVD’s en Blu-rays hebt, of lid bent van meerdere streamingdiensten, is een tv abonnement eigenlijk wel handig.

TV of alleen internet?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles via internet te kijken. Of later nog een televisie abonnement te nemen. Het overstappen naar een ander pakket of aanbieder lijkt lastig, maar dat hoeft niet het geval te zijn.

Het is in principe geen gekke gedachte om alleen een abonnement met internet te nemen. We willen alleen zeggen dat het niet zo is dat de reguliere televisie niets meer te bieden heeft. Naast series worden er regelmatig klassieke films uitgezonden. In sommige gevallen zelfs films die via de bekende streamingdiensten niet beschikbaar zijn.

TV abonnement mét streamingdienst

Of je nou voor tv en internet kiest, of liever alleen een internetabonnement neemt, je hebt vrijwel altijd de mogelijkheid om jezelf te abonneren op streamingdiensten. Denk hierbij aan Prime Video, Netflix of Disney+. Dus opties zijn er eigenlijk altijd wel. Er zijn echter ook abonnementen met tv en internet verkrijgen waarbij je toegang krijgt tot een streamingdienst, zoals bijvoorbeeld Viaplay, een service waar je onder andere sport kunt kijken. Je mag dan een aantal maanden gratis van deze dienst gebruikmaken.

In principe biedt een abonnement met televisie inbegrepen alleen maar extra mogelijkheden. Een nadeel kan zijn dat het in sommige gevallen net wat duurder is. Ook zullen er mensen zijn die willen voorkomen dat ze urenlang voor de televisie hangen. Zij kunnen misschien beter geen abonnement met televisie nemen. Al zorgen diensten als Netflix en Prime Video er eigenlijk net zo goed voor dat je geneigd bent om alsmaar te blijven kijken. Dus in dat opzicht maakt het misschien niet zoveel uit.

Wat voor jou de beste optie is ligt eigenlijk geheel aan wat je voorkeuren zijn. Ben je een fan van televisieprogramma’s? Of houd je eigenlijk alleen van films en series? Het beste wat je kunt doen is je budget en kijkgedrag in kaart brengen en vervolgens een afweging maken.