De Wereld van Eva vanaf 25 mei op Videoland

We kennen Eva Jinek van haar interview-skills aan haar talkshowtafel. In de nieuwe Videoland Original De Wereld van Eva, vanaf woensdag 25 mei te zien, laat ze een andere kant zien en gaat ze in gesprek over de intieme zaken die komen kijken bij het moederschap anno 2022. Dat doet ze met experts, medisch specialisten en ouders zelf. Met oprechte interesse en humor – met het doel om taboes en schaamte te doorbreken en op die manier een open gesprek te voeren over het leven van moeders in Nederland. Wat gaat er goed? En: wat moet beter?

In de driedelige serie De Wereld van Eva behandelt Eva drie thema’s verspreid over drie afleveringen: de bevalling, het schuldgevoel van werkende moeders en seksualiteit na de bevalling. In deze afleveringen vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen en spreekt ze met verschillende mensen over de thema’s, hun ervaringen en bevindingen. Van experts tot moeders die zelf ergens tegenaan liepen, zonder taboes te vermijden. Alle afleveringen zijn vanaf 25 mei te zien bij Videoland.

De Wereld van Eva

Eva Jinek vertelde:

“Het moederschap maakte een verpletterende indruk op mij. Niet alleen de liefde die ik voel voor mijn zoon, maar ook alles eromheen. Ik ben daarom blij dat ik dit thema heb mogen onderzoeken in De Wereld van Eva. Het is altijd spannend om zo’n persoonlijke serie te maken, maar alle verhalen en de mensen die bereid waren hieraan mee te werken, hebben ook mijn ogen geopend. Het is zo belangrijk dat we vaker – en eerlijker – met elkaar praten over het moederschap. Ook over alle issues en moeilijkheden die erbij horen. Als ik twee dingen heb geleerd, is het dat niemand hierin alleen is… ook al voelt dat soms wel zo. En dat er een heleboel hulp beschikbaar is, als je maar weet dat je erom kan en mag vragen. Met delen groeit troost, dus ik hoop dat deze serie zal bijdragen aan het gesprek over moederschap. Ik weet zeker dat het dan alleen maar beter wordt.”

Ellen van den Berghe, Hoofd Content Videoland:

“Bij Videoland is altijd ruimte voor lokale makers en talenten om verhalen te vertellen die maatschappelijk en/of cultureel van belang zijn. In De Wereld van Eva behandelen we de verschillende taboes rondom moederschap. Een verhaal wat volgens ons echt verteld moet worden. Het blijkt bijvoorbeeld dat er in de medische wetenschap nog steeds een tekort aan kennis is over vrouwspecifieke issues na de bevalling en dat er te weinig over gesproken wordt. Deze serie legt zulke voorbeelden bloot en helpt mee aan het open gesprek dat hierover gevoerd moet worden. Ik ben ontzettend trots dat Eva deze belangrijke serie voor ons maakt en haar persoonlijke verhaal met ons deelt.”

De Videoland Original De Wereld van Eva wordt geproduceerd door Witte Geit en is vanaf 25 mei 2022 in zijn geheel te zien bij Videoland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter