De Wrekers met Emma Peel en John Steed bij ONS

Vanaf dinsdag is de klassieke serie De Wrekers (originele titel The Avengers) te zien bij ONS. De Wrekers is een Britse televisieserie uit de jaren ‘60 over een stel geheim agenten in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland werd De Wrekers uitgezonden door de KRO tussen 1966 en 1971. Patrick Macnee speelt in de serie geheim agent John Steed, compleet met bolhoed en paraplu, die allebei allerlei handige eigenschappen bleken te hebben. In seizoen 4 doet Emma Peel (Diana Rigg) haar intrede als nieuwe en ongetwijfeld meest bekende sidekick van Steed. Ze is een expert in diverse vechtsporten en samen vormden John Steed en Emma Peel de schrik van menig machtswellusteling en criminele organisatie. Emma Peel is zonder twijfel de meest legendarische sidekick van geheimagent John Steed in de serie De Wrekers. Daarom zal het vierde seizoen van De Wrekers te zien zijn.

De Wrekers vanaf 10 november iedere dinsdag om 16:00 en 22:00 uur bij ONS. ZIGGO 50 – KPN 89 – CaiWay 50. www.kijkbijons.nl

De Wrekers met Emma Peel en John Steed bij ONS

De Wrekers werd gemaakt door producent Sydney Newman van de televisiemaatschappij Associated British Corporation. De pilotaflevering werd op 7 januari 1961 uitgezonden en de allerlaatste aflevering ging in april 1969 in première. De serie telt 161 afleveringen.

Patrick Macnee speelde de rol van John Steed tot 1969. Zijn tegenspeelsters waren achtereenvolgens Honor Blackman (van 1962 tot 1964), Diana Rigg (1965-1968) in de rol van geheim agente Emma Peel en Linda Thorson (1968-1969) als Tara King. In 1976 en 1977 speelde Macnee nogmaals John Steed in de 26 afleveringen van de Brits-Frans-Canadese vervolgserie The New Avengers.

20 jaar geleden werd in de zomer van 1998 een big-budget filmversie met de titel The Avengers uitgebracht en had hoofdrollen voor Uma Thurman en Ralph Fiennes als Peel en Steed. Sean Connery speelde de slechterik. De film werd een kolossale mislukking die de regiecarrière van Jeremiah S. Chechik min of meer beëindigde.

De hoofdrollen in de serie werden gespeeld door Patrick Macnee, Diana Rigg, Honor Blackman, Ian Hendry, Linda Thorson.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter