Deadwood film krijgt officieel groen licht

HBO president Casey Bloys heeft aangekondigd dat de langverwachte Deadwood film officieel groen licht heeft gekregen. De film, een continuatie, was jarenlang het onderwerp van diverse geruchten. De opnames zullen in oktober van start gaan! Bloys wilde nog niks zeggen over een officiële premièredatum voor de film, maar zei dat deze op het vroegste in het voorjaar van 2019 in premiere zal gaan op HBO.

Eerder werd bekend dat seriemaker David Milch het script voor de film heeft geschreven, dat als een coda zal dienen om losse eindjes aan elkaar te knopen die door de serie zijn achtergelaten, die na drie seizoenen werd geannuleerd.

De HBO dramaserie liep van 2004-2006 en was een hit onder fans, van wie velen sindsdien om meer hebben gevraagd. Deadwood vertelt over een stadje aan het einde van de negentiende eeuw in Deadwood (South Dakota). De serie kreeg lovende kritieken en won meerdere Emmy’s. De cast bestond uit Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker, Brad Douriff, Jim Beaver, W. Earl Brown, Dayton Callie, Kim Dickens, Dora DuFran, Anna Gunn, John Hawkes en Jeffrey Jones.