Dear Evan Hansen verschijnt niet in Nederlandse bioscoop

Universal Pictures zal  de musical verfilming Dear Evan Hansen niet uitbrengen in de Nederlandse bioscoop. Eerst werd de Nederlandse release verplaatst van eind september naar 28 oktober. Vandaag is duidelijk geworden dat de film Dear Evan Hansen helemaal niet meer in Nederland zal verschijnen en deze is van de releasekalender verwijderd. Waarschijnlijk zal de film binnenkort ergens op een streamingdienst te zien zijn. Mocht de filmdistributeur toch nog van gedachtes veranderen, dan lees je dat hier!

Voor de film van het generatiebepalende Broadway-fenomeen keert Tony, Grammy en Emmy Award-winnaar Ben Platt terug voor zijn rol als een angstige, geïsoleerde middelbare scholier die hunkert naar begrip en verbondenheid te midden van de chaos en wreedheid van het socialemediatijdperk.

Dear Evan Hansen niet in Nederlandse bioscoop 

Dear Evan Hansen vertelt een verhaal over thema’s als zelfmoord bij tieners en geestesziekte. Het volgt een middelbare scholier die geplaagd wordt door sociale angst en verzint uiteindelijk een verhaal om vriendschap te sluiten met de familie van een klasgenoot van hem die zelfmoord heeft gepleegd.

Originele hoofdrolspeler Ben Platt zal zijn rol voor de film opnieuw spelen. Andere rollen zijn er voor Amy Adams, Julianne Moore, Amandla StenbergKaitlyn Dever, Colton Ryan, Nik Dodani, DeMarius Copes en Danny Pino.

De film is geregisseerd door de veelgeprezen filmmaker Stephen Chbosky (The Perks of Being A Wallflower, Wonder) en geschreven door Tony-winnaar Steven Levenson. De musical won in 2017 meerdere Tony Awards, waaronder die voor Beste Musical, Beste Acteur en Beste Actrice voor de sterren Ben Platt en Rachel Bay Jones. Marc Platt en Adam Siegel zullen produceren via Marc Platt Productions, terwijl van Pasek en Paul wordt verwacht dat ze uitvoerende producenten zijn. Steven Levenson, auteur van Dear Evan Hansen, en won ook een Tony voor het beste boek van een musical, zal het script schrijven.

Het Academy Award-winnende duo Benj Pasek en Justin Paul, die de muziek componeerden en de liedteksten schreven voor de Broadway-productie, keren terug voor de film. Pasek en Paul wonnen eerder een Oscar voor Beste Song voor ‘City of Stars’ van Damien Chazelle’s La La Land. Ze waren ook genomineerd voor Best Original Song voor “This is Me” van The Greatest Showman.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter