Deense serie 1864 vanaf 1 september op Netflix

Vanaf 1 september is de bloederige Deense oorlogsserie 1864  te zien op Netflix. De serie is de allerduurste televisieproductie die ooit in het Scandinavische land werd geproduceerd. Het verhaal gaat over de historische nederlaag van Denemarken in de slag bij Dybbøl in 1864, een oorlog die de Denen uitvochten met Duitsland om de hertogdommen Sleeswijk en Holstein. In deze oorlog verloor Denemarken 40% van hun land en 20% van de bevolking.

Serie 1864 vanaf 1 september op Netflix

1864 is het jaar waarin de felbevochten Tweede Deens-Pruisische Oorlog werd gestreden, met als inzet de hertogdommen Sleeswijk en Holstein. Maar meer dan over oorlog, gaat 1864 over de ongewone driehoeksverhouding tussen de onafscheidelijke broers Laust en Peter en hun knappe geliefde Inge. Zorgeloos groeien de drie kinderen samen op, tot de oorlog hen scheidt en de twee broers ten strijde trekken. 150 jaar later, in 2014, wordt de asociale Claudia verplicht een baan aan te nemen als thuishulp voor een 100-jarige baron. Ze vindt Inges verloren memoires, en zo wordt ons het aangrijpende verhaal verteld over Peter, Laust en Inge. Een verhaal over onmogelijke liefde en een vergeten oorlog die hun levens voorgoed veranderde.

De hoofdrollen in de reeks zijn voor Pilou Asbæk, Jakob Oftebro, Marie Tourell Søderberg, Sidse Babett Knudsen, Søren Malling, Jens Sætter-Lassen, Nicolas Bro, Johannes Lassen, Sarah-Sofie Boussnina, Bent Mejding.

1864 (originele naam 1864 – Brødre i krig) ging in première op 12 oktober 2014. 1864 is het werk van Ole Bornedal, die ook verantwoordelijk is voor producties zoals Nattevagten en Vikaren. De serie die als één van de duurste Deense serie ooit wordt beschouwd, verscheen in 2014 en werd uitgezonden op de nationale zender DR1 naar aanleiding van het 150-jarig jubileum van de oorlog.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter