Denis Villeneuve wil Dune 3 maken

Deze week is het vervolg op Denis Villeneuve´s blockbuster hit Dune eindelijk aangekondigd. Dune: Part Two verschijnt op 20 oktober 2023 en vertelt het tweede gedeelte van het roman Dune (1965). Regisseur Villeneuve heeft echter interesse om ook in ieder geval een derde film te maken. Dune 3 zou een verfilming kunnen worden van het tweede boek Dune Messiah (1969).

Tot deze week was er geen garantie dat de nieuwste film Dune film een vervolg zou krijgen. Dat zou een teleurstelling zijn geweest voor de fans van de boeken, aangezien Denis Villeneuve´s Dune slechtst een verfilming is van de eerste helft van het gelijknamige boek. Villeneuve en Warner Bros. hebben de sequel deze week officieel bevestigd, waarmee in ieder geval een slot komt aan het eerste verhaal. De Dune franchise bestaat echter uit maar liefst zes boeken van schrijver Frank Herbert. En als het aan Villeneuve ligt komt er in ieder geval nog een derde film, zodat de regisseur het complete verhaal kan vertellen van het personage Paul Atreides (Timothée Chalamet). Hij zei in een interview met EW over Dune 3:

“I always envisioned three movies. It’s not that I want to do a franchise, but this is ‘Dune,’ and ‘Dune’ is a huge story. In order to honor it, I think you would need at least three movies. That would be the dream. To follow Paul Atreides and his full arc would be nice.”

Of Denis Villeneuve ook geïnteresseerd zou zijn in het verfilmen van de resterende boeken kan hij op dit moment niet zeggen. Naarmate Frank Herbert het verhaal verder schreef werden de boeken steeds surrealistischer. En Villeneuve weet vooralsnog niet hoe hij die verhalen aan zou moeten pakken.

“Herbert wrote six books, and the more he was writing, the more it was getting psychedelic. So I don’t know how some of them could be adapted. One thing at a time. If I ever have the chance to do Dune: Part Two and Dune Messiah, I’m blessed.”

Dune 3

De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) regisseert Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

De nieuwe ⊃∪∩⪽ film heeft een cast die bestaat uit Timothée Chalamet (Call Me by Your Name) als Paul Atreides, Oscar Isaac (Star Wars: Episode IX) als Duke Leto, Zendaya (Spider-Man: Far From Home) als Chani, Oscar winnaar Javier Bardem (No Country for Old Men) als Stilgar, Stellan Skarsgård (Thor) als Vladimir Harkonnen, Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Fallout) als Jessica Atreides, Charlotte Rampling (45 Years) als Reverend Mother Mohiam, Jason Momoa (Aquaman) als Duncan Idaho, Josh Brolin (Sicario, Avengers: Endgame) als Gurney Halleck, Dave Bautista (Avengers: Infinity War) als Glossu Rabban en David Dastmalchian (Ant Man and the Wasp) als Piter De Vries.

Dune werd eerder geadapteerd door David Lynch in 1985. Ook werd er in 2000 een mini-serie uitgezonden op SYFY. Blade Runner 2049 en Arrival regisseur Denis Villeneuve heeft de nieuwe versie geregisseerd. Eric Roth en Jon Spaihts hebben het script geschreven en de film wordt geproduceerd door Legendary Pictures.

Als Dune succesvoller blijk te zijn dan Lynch’s film, dan is er genoeg materiaal voor sequels. Herbert schreef vijf extra Dune-romans voor zijn dood in 1986. Herbert’s zoon, Brian Herbert en schrijver Kevin J. Anderson werkten ook samen aan een aantal Dune-boeken. Brian Herbert en Anderson zijn beiden betrokken bij de remake, respectievelijk als uitvoerend producent en creatief adviseur.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter