Designated Survivor stopt na slechts twee seizoenen

Designated Survivor zal niet meer terugkeren voor een derde seizoen. In Nederland is de serie te volgen bij Netflix, in Amerika wordt deze uitgezonden op ABC. Deze zender heeft ook de productie in handen en heeft nu dus besloten om er een punt achter te zetten. Dit maakte Deadline vrijdag bekend.

Designated Survivor gaat over Tom Kirkman (Kiefer Sutherland), een congreslid die van het een op het andere moment wordt benoemd tot president van de Verenigde Staten, na een rampzalige aanval op het Kapitool in Washington. Kirkman moet er alles aan doen om het land en zijn gezin intact te houden, en moet daarnaast zien uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor de terroristische daad.

Naast Sutherland zijn er ook rollen voor Natascha McElhone, Adan Canto, Italia Ricci, LaMonica Garrett, Kal Penn en Maggie Q.

Het eerste seizoen werd bejubeld, maar dat veranderde sterk gedurende seizoen twee. De kritieken werden slechter, alsmede de kijkcijfers. Toch werd een derde seizoen verwacht, maar besloot ABC nu anders. In de Amerikaanse media komt dit vooral als een verrassing door de de deal met Netflix, waardoor Designated Survivor een winstgevende serie was. ABC zendt op 16 mei de laatste aflevering van het tweede seizoen uit, welke vanaf 17 mei te zien is op Netflix.